Zona e Bashkëpunimit të Tregtisë dhe Logjistikës së Evropës Qendrore (CECZ), e themeluar në 2012, është një qendër kryesore tregtare që lehtëson bashkëpunimin tregtar midis kompanive hungareze dhe kineze dhe gjithashtu midis Kinës dhe vendeve të tjera të Evropës Qendrore dhe Lindore (EQL).

Themeluar nga Pekini si pjesë e Nismës “Një brez, një rrugë”, CECZ është zona e parë e bashkëpunimit jashtë shtetit për tregtinë dhe logjistikën e Kinës në nivel kombëtar. Pas dhjetë vitesh zhvillimi, CECZ tani është bërë një platformë interaktive e dyanshme për sipërmarrjet kineze dhe evropiane, duke lehtësuar bashkëpunimin në fushat e mëposhtme: ekspozita dhe tregti, logjistikë, magazinime dhe investime industriale. Wu Jiang, shefi ekzekutiv i CECZ, ka mbikëqyrur zhvillimin e zonës që nga fillimi i saj.

NDËRTIMI I URAVE

Wu mbërriti në Hungari për të punuar në biznes dhe logjistikë më shumë se 30 vjet më parë. Ideja për të krijuar CECZ u ngrit për herë të parë në vitin 2011, kujton ai.

Në qershor të atij viti, Hungaria priti Forumin e parë Ekonomik dhe Tregtar Kinë-EQL, ku Kina vuri në lëvizje bashkëpunimin e saj ekonomik dhe tregtar me vendet e rajonit. Kjo përputhej në mënyrë të përkryer me politikën e saposhpallur të qeverisë hungareze "Hapja Lindore".

Duke u mbështetur në vitet e tij të përvojës, Wu ishte i vetëdijshëm për sfidat e qenësishme të një ndërmarrjeje të tillë. Kompanitë kineze pjesëmarrëse nuk kishin përvojë paraprake në rajon dhe nëse do të donin të zhvillonin jashtë shtetit, do t'u duhej të ndërtonin praninë e tyre nga e para. Platformat si CECZ rezultuan jetike për përpjekjet e tyre.

Cai Bin, përfaqësues i autorizuar i Gree Electric Appliances Inc. të Kinës në Hungari, është shumë i impresionuar nga potenciali i CECZ për të shërbyer si një urë lidhëse për bashkëpunimin ekonomik dhe tregtar.

"Pasi të mbërrijnë mallrat tona, ato ruhen në magazinë në zonë. Kur bëjmë një porosi, stafi këtu na ndihmon t'i dërgojmë ato në supermarkete të ndryshme në të gjithë Hungarinë, gjë që është shumë e përshtatshme për ne," tha ajo.

Që kur kompania e Cait hyri në zonë në vitin 2016, vëllimi i biznesit të saj është rritur ndjeshëm. Shifrat e shitjeve për vitin 2021 janë shtatë ose tetë herë më të larta se sa ishin në 2016.

RRUGËT HEKURUDHORE

Vendndodhja gjeografike e Hungarisë e bën atë një vend ideal për një qendër logjistike dhe rekordi i CECZ gjatë dekadës së fundit ka justifikuar të gjitha pritshmëritë e themeluesve të saj.

Ardhja në qershor 2017 e trenit të parë të mallrave Changsha-Budapest (Kinë-Evropë) të operuar nga zona përfaqësoi një moment të ri në historinë e CECZ. Ky tren, me 41 kontejnerë të mbushur me produkte të prodhimit kinez, ishte i pari që hyri në një shtet anëtar të Bashkimit Evropian (BE) nëpërmjet Ukrainës.

"Hapja e rrugës Ukrainë-Hungari ka qenë një shtesë shumë e dobishme në trajektoren e trenit të mallrave Kinë-Evropë," tha Wu.

Krahasuar me rrugën tradicionale veriore të trenave të mallrave Kinë-Evropë që arritën në BE nëpërmjet Polonisë, kjo rrugë jugore shmang bllokimin e parashikueshëm në kufirin Bjellorusi-Poloni dhe shkurton distancën dhe kohën e udhëtimit. Në vitet e fundit, CECZ ka krijuar bashkëpunim me operatorët e linjave të tjera të trenave, të tilla si ato që lidhin qytetet kineze të Xi'an, Jinan, Guangzhou dhe Linyi me Budapestin. Më 29 janar 2017, "Linja Express Kina-Europë Tokë-Det" u përurua nga CECZ dhe gjiganti i transportit kinez COSCO.

Mallrat nga Ningbo e Kinës dërgohen me rrugë detare në Portin e Pireut në Greqi dhe më pas dërgohen në Budapest me hekurudhë.

Së fundmi, më 21 tetor 2020 u hap një rrugë e rregullt fluturimi çarter e mallrave midis Zhengzhou dhe Budapestit.

Ghibli, një ofrues logjistike me shërbime të plota, ishte ndër kompanitë e para që u vendos në parkun logjistik të CECZ në portin Csepel të Budapestit. "Jam shumë krenar që ishim kompania e parë që dërguam një tren eksporti në Kinë dhe që së bashku me COSCO Group kemi transportuar mallra nga Porti i Pireut në Budapest," tha CEO i Ghibli, Zoltan Szabo.

Duke përdorur platformën e CECZ, kapaciteti i magazinës së kompanisë u zgjerua nga 15,000 metra katrorë kur u zhvendos në 2013, në 55,000 metra katrorë në 2021.

ZGJERIMI

Dekada e fundit ka dëshmuar gjithashtu zgjerimin e vazhdueshëm të CECZ. Sot, ajo ka një qendër ekspozite në Budapest dhe dy parqe logjistike përkatësisht në Portin Csepel dhe në Portin e Bremenit të Gjermanisë. Për më tepër, CECZ tani është një aktor kryesor edhe në investimet industriale.

Në vitin 2021, portofoli kumulativ i investimeve të zonës ishte 135 milionë dollarë amerikanë. Ajo ishte shtëpia e 175 ndërmarrjeve, mes tyre 50 kompani mbajtëse të financuara nga Kina, që përbënin një vëllim total tregtar prej afro 2.7 miliardë dollarë amerikanë dhe eksporte prej 4.2 miliardë dollarë amerikanë. Huawei, Wanhua, Bosch, Siemens, Audi, Samsung dhe shumë të tjerë të njohur kinezë dhe ndërkombëtarë janë tashmë aktivë në CECZ.

Me zhvillimin e shpejtë të tregtisë elektronike ndërkufitare në vitet e fundit, CECZ është e angazhuar në mënyrë aktive në ndërtimin e magazinës jashtë shtetit dhe mbështet shërbimet logjistike atje.

"Shpresojmë të ofrojmë shërbime për projektet e nismës “Një brez, një rrugë”, duke ndërtuar më shumë parqe tregtare dhe logjistike," komentoi Wu.