Pushimet e Festës Kombëtare të Kinës do zgjasin 8 ditë dhe tregu i turizmit pritet të arrijë pikun e rimëkëmbjes. Shumë sajte të njohura turistike po përballen me rritjen e madhe të rezervimeve. Çmimet e hoteleve dhe të biletave ajrore janë rritur. Ekspertët paralajmërojnë se duhet t’i kushtojmë rëndësi parandalimin dhe kontrollin e epidemisë së COVID-19 dhe agjencitë e udhëtimit duhet të forcojnë mbikëqyrjen dhe të bëjnë një punë të mirë në mbledhjen e informacionit turistik, testimeve dhe regjistrimit të turistëve.

Me rastin e pushimeve të gjata, kompanitë turistike kineze si “Ctrip”, “Qunar” dhe “Mafengwo” ka publikuar shumë produkte udhëtime.

"Pushimet e Festës Kombëtare do të zgjatin 8 ditë. Koha është e mirë dhe pushimet janë të gjata dhe sigurisht shumica do të bëjnë turizëm. Nëse këtë vit nuk zgjedhim të shkojmë diku për turizëm për shkak të COVID-19, do të gjejmë forma të tjera argëtimi". Pekinasja Yuan Lin planifikon që të shkojë me fëmijët e saj për pushime në Shangai.

Chen Nan, profesor në Shkollën e Industrisë Kulturore dhe Menaxhimit të Turizmit të Universitetit Henan, është i mendimit se tregu i turizmit të pushimeve përballet me shumë faktorë të favorshëm. Së pari, pushimi 8-ditor është kohë e mjaftueshme për udhëtime. Së dyti, gatishmëria e njerëzve për të udhëtuar është e lartë dhe kërkesa për turizëm e shtypur nga epidemia do të lirohet më tej. Së treti, qeveritë e niveleve të ndryshme i kushtojnë rëndësi zhvillimit të industrisë turistike. Me stabilizimin gradual të epidemisë, kompanitë turistike kanë rifilluar punën, veçanërisht pas rihapjes së turizmit nëpër provinca, turizmi rajonal ka rinisur gradualisht. Gjatë kësaj periudhe, qeveria dhe kompanitë turistike duhet të përgatiten mirë për të bërë punën përkatëse. Përveç kësaj, për shkak të ndikimit të epidemisë, një numër i madh i kërkesës për turizëm jashtë Kinës është kthyer, gjë që do të stimulojë më tej konsumin të turizmit brenda Kinës.

Pushimet e gjata u dhanë kompanive turistike rastet e zhvillimit. Në platformën “Ctrip” aktualisht ka më shumë se 4000 agjenci udhëtimesh që publikojnë dhjetëra mijëra produkte udhëtimi, duke mbuluar shumë tema dhe fusha nën-kulturore; Platforma e udhëtimit e Alibaba, “Fliggy”, ka njoftuar fillimin e një programi subvencioni prej 10 miliardë juanësh, që mbulon 100 mijë hotele në 100 qytete në Kinë; Kompania “Tongcheng Travel” nisi gjithashtu një program subvencioni prej 1 miliardë juanësh ...

Jo vetëm në internet, por edhe në dyqane të agjencive turistike, tregtarët turistike zhvilluan shumë veprimtari për shitje. Yang Shuai, shitës në një dyqan të kompanisë “UTS Travel”, tha se ata filluan një turne në Gansu si destinacion për të parë natyrën, një turne në Zhejiang me temën e shijimit të gaforreve dhe një turne të nivelit të lartë në Xizang. Karakteristikat e tyre janë në nivelin e lartë.

Me afrimin me pushimeve të gjata, rezervimi në pikat e njohura turistike është rritur shumë. Po ashtu, me rritjen e kërkesës janë rritur edhe çmimi i hoteleve, i biletave ajrore etj.

Për të tërhequr sa më shumë udhëtarë, krahina të ndryshme të Kinës kanë publikuar disa politika të favorshme. Sipas të dhënave, afro 1000 zona turistike në Kinë do të zhvillojnë veprimtari të përfitimit të biletës falas, biletave me çmim të ulët etj., nga të cilat provinca Hubei organizon veprimtarinë “Turizmi me dashuri në Hubei” që do të zgjatë deri në fund të vitit. Rajoni kinez i Xinjiang-ut, që sapo ka lehtësuar plotësisht turizmin ndërkrahinor, ndodhet në sezonin më të bukur. Të gjitha sajtet natyrore turistike janë gati për të mirëpritur mysafirët. Kashgar ka zbatuar 8 politika si hyrja falas në vendet piktoreske të nivelit A, uljet e çmimeve për akomodimin në hotelet me yje etj. Politikat preferenciale turistike, të të gjitha pikave skenike të nivelit A në zonën Altay gjithashtu zbatojnë një politikë pa bileta për turistët kombëtarë.

Aktualisht, parandalimi dhe kontrolli i epidemisë po vijojnë normalisht dhe ndërsa të gjitha vendet hapin dyert për të mirëpritur klientët, parandalimi dhe kontrolli i epidemisë nuk është lehtësuar. "Kufizim në numër" mbetet kërkesa bazë që duhet të respektohen nga atraksionet turistike në krahina të ndryshme kineze dhe numri i turistëve të marrë nga vendet piktoreske nuk duhet të kalojë 50% të kapacitetit maksimal të pranimit.

Përveç kësaj, sipas kërkesave, agjencitë turisitike duhet të forcojnë hetimet, të bëjnë një punë të mirë në mbledhjen e informacionit të turistëve, inspektimin dhe regjistrimin dhe të sigurojnë mbrojtjen e nevojshme për shoferët, udhëzuesit e turit dhe turistët, dhe të nxisin trajtimin e turistëve, automjeteve, dhomave të hotelit, restoranteve dhe objekteve të tjera të pritjes . Po ashtu, mjediset janë dezinfektuar dhe pastruar plotësisht.

Parashikohet se gjatë Festës Kombëtare të Kinës, produktet e turizmit kulturor që ndërthurin karakteristikat kulturore lokale dhe burimet e turizmit do të kërkohen nga konsumatorët, përqindja e turneve vetë-drejtuese do të rritet më tej dhe turizmi shëndetësor do të bëhet një prirje e re.

Të dhënat tregojnë se numri i turistëve që zgjodhën të udhëtonin me makinë gjatë Festës Kombëtare të Kinës në vitin 2019 arriti në 30.57%. Me epideminë në këtë vit, zgjedhja e udhëtimit me makinë personale përputhet me shëndetin publik dhe nevojat e sigurisë dhe pritet që përqindja e këtij lloji udhëtimi të rritet më tej.

"Krahasuar me turet në grupe, turet personale me makinë kanë avantazhin e tubimeve të vogla dhe hapësirave të mëdha. Në përgjithësi, familja dhe miqtë janë së bashku udhëtimi mund të realizohet me makinë. Nën situatën e parandalimit dhe kontrollit të epidemisë, më shumë njerëz janë të gatshëm të zgjedhin këtë mënyrë udhëtimi ". Liu Hanqi, sekretari i përgjithshëm degës së Vetë-drejtimit udhëtimit e Shoqatës së Automjeteve Turistike të Kinës, tha se bazuar në të dhënat e turizmit gjatë majit të këtij viti, përqindja e udhëtimeve me makinë gjatë Festës Kombëtare do të arrijë 65% në 70%. Shpresohet që departamentet përkatëse të përmirësojnë më tej nivelin e infrastrukturës dhe shërbimeve publike.

Profesori Chen Nan u shpreh se me rritjen e të ardhurave të konsumatorit dhe përmirësimin e cilësisë së jetës, kërkesa për turizëm është e personalizuar dhe e diferencuar. Në vitet e fundit, më shumë njerëz zgjedhi grupe të vogla me cilësi të lartë, duke demonstruar plotësisht dëshirën e njerëzve dhe ndjekjen e një jete më të mirë.

Me ndikimet nga ndryshimi i ideve të konsumatorëve dhe epidemia e tanishme, specialistët mendojnë se grupet e vogël turistike me cilësi të lartë do të jenë më popullor.