Ana Kodra (Foto nga Instagram)

Ana Kodra (Foto nga Instagram)

Ana Kodra është këngëtare me një zë mjaft të bukur. Ajo studion në Liceun Artistik “Jordan Misja” të Tiranës për piano, ndërsa është mjaft e angazhuar me festivalet për fëmijë, ku është vlerësuar me shumë çmime. Këngëtaret e preferuara të saj janë Vaçe Zela, Edit Piaf, Ariana Grande etj. Një ndër pasionet e Anës është të shkruajë poema, por edhe të shkruajë muzikë. Ana ëndërron të bëhet këngëtare e njohur. Prirjet e para për muzikë ajo i ka shfaqur që në moshë fare të vogël, kur ishte vetëm 3 vjeç, atëherë kur ajo mundohej të tërhiqte vëmendjen e familjarëve, duke krijuar tinguj me objekte të ndryshme në shtëpi. Muzika është gjuha e universit, me të mund të komunikosh pa ditur as edhe një fjalë të huaj, mjafton vetëm që t’a pëlqesh atë.

Në vitin 2015 kur Ana ishte vetëm 8 vjeç mori pjesë në spektaklin televiziv "Tu si que vales" në televizionin shqiptar Vizion plus, duke qenë një ndër finalistet.

Në vitin 2016 ajo fitoi çmimin e dytë në Festivalin Mbarëkombëtar të Këngës për Fëmijë në Shkodër, për të vazhduar më pas me çmimin e tretë në festivalin "Prishtina kids fest" në Kosovë. Ana Kodra është njëra nga pjesëmarrëset në spektaklin "Gjeniu i vogël 7"në televizionin Klan si dhe e ftuar në shumë spektakle televizive, duke interpretuar përkrah emrave të njohur të muzikës shqiptare, ku ka shpalosur talentin e saj vokal me një timbër tejet të veçantë të zërit të saj.

Ana Kodra (Foto nga Instagram)

Ana Kodra (Foto nga Instagram)

Në vitin 2017 Ana rrëmbeu dy çmimet e para në Festivalin Mbarëkombëtar të Këngës për Fëmijë në Shkodër si “ Zëri më i mire” dhe “Kënga më e mirë". Çmimet e para e shoqërojnë kudo si, Çmimi i Parë në Festivalin Internacional "Tra la la" në Maqedoni, ku përfaqësoi Shqipërinë, çmimi i parë në festivalin "Mollëkuqet" në Gjilan të Kosovës, etj.

Po në të njëjtin vit Ana Kodra publikoi videoklipin e këngës "Mos ma prekni pemën (Don't Touch My Tree)", me të cilën mori pjesë në JESC 2017. Një vit më pas Ana garoi në spektaklin e talenteve “Voice Kids Albania” gjithashtu edhe në Junior Fest 2018 me këngën "Prindër ju lutem".

Përgatiti: Sava Lena