Më 11 qershor u hap zyrtarisht Festivali i 24-t Ndërkombëtar i Filmit i Shangait, që ka mbledhur së bashku prodhues filmash kinezë dhe të huaj. Regjisori kinez Huang Jianxin, aktori Huang Xuan, kritiku italian i kinematografisë Marco Müller, producentja franceze Natacha Devillers dhe kineastë të tjerë të njohur brenda dhe jashtë vendit morën pjesë në ceremoninë e hapjes. (Vera/ Artan)