Foto nga VCG

Mbetjet e një kështjelle të Murit të Madh që datojnë nga Dinastia Ming (1368-1644) u zbuluan në provincën Shaanxi të Kinës veriperëndimore, njoftoi të martën Akademia e Arkeologjisë Shaanxi.

Gërmadhat arkitekturore, duke përfshirë dy oborre, u gjetën në mbetjet e kalasë Qingpingbao, të vendosura në Jingbian, bën të ditur “Xinhua”.

Oborri në anën jugore është relativisht i madh, 60 metra i gjatë dhe 25 metra i gjerë. Muret, shtëpitë dhe dyshemetë me tulla janë ruajtur mirë.

Arkeologët zbuluan gjithashtu një pllakë guri në oborr. Sipas mbishkrimit në pllakë, oborri është vendi i një tempulli të quajtur pallati Xianying. Më shumë se 30 statuja të pikturuara prej balte u gjetën gjithashtu.

Oborri tjetër është vendi i mbetjeve të një ndërtese më të madhe në lindje të pallatit Xianying.

Mbetjet e kalasë u gjetën në një hendek toke nga i cili fshatarët vendas morën dhe’ për të ndërtuar një rrugë në prill të vitit të kaluar.

Kalaja është rreth 10 km larg nga Muri i Madh, i ndërtuar në Dinastinë Ming. (Elona)