Një pikturë antike, me një gur në formë të çuditshme, është shitur për 512.9 milionë juan (rreth 76.71 milionë dollarë) në një ankand në Pekin, duke thyer rekordin për veprat më të shtrenjta artistike antike kineze të shitura në ankand.

Piktura gjithashtu arriti çmimin më të lartë për një artikull arti kinez të shitur globalisht këtë vit.

Çmimi fillestar ishte 100 milionë juan, i ndjekur nga një ofertë e drejtpërdrejtë që e dyfishoi atë. Pas më shumë se 40 minuta ofertash, piktura u shit më në fund për 446 milionë juanë me një komision prej 15%, duke vendosur çmimin përfundimtar të transaksionit në 512.9 milionë juan.

Piktura, e cila kishte tërhequr vëmendjen e shumë koleksionistëve, është e Dinastisë Ming (1368-1644). Sipas shtëpisë së ankandit, ajo u realizua nga piktori Wu Bin rreth vitit 1610.

E veçanta e kësaj vepre arti, krijimtaria dhe vlera artistike janë në përputhje me këtë çmim, sipas analistëve. (Redaktor: Li Huailiang)