Një forum mbi kulturën e Konfucit u hap të dielën në qytetin Qufu, në provincën Shandong të Kinës lindore, vendlindja e dijetarit kinez.

Forumi i Gjashtë mbi Qytetërimet Botërore tërhoqi më shumë se 150 studiues nga brenda dhe jashtë vendit, mbi 40 prej të cilëve morën pjesë në forumin në internet për shkak të epidemisë COVID-19, për të diskutuar mençurinë e lashtë të Konfucianizmit dhe për të eksploruar të ardhmen e ndritur të qenieve njerëzore.

Forumi përkoi me Festivalin Ndërkombëtar Kulturor Konfuci të Kinës (Qufu) 2020.

“Së bashku do të shqyrtojmë mënyra për të integruar të gjitha llojet e civilizimeve, për të kontribuar me mençuri dhe për të ndërtuar një komunitet me një të ardhme të përbashkët për njerëzimin",-tha Jin Nuo, president i Qendrës Ndërkombëtare të Studimeve Konfuciane në Nishan.

Chen Zhu, nënkryetar i Komitetit të Përhershëm të Kongresit Popullor Kombëtar, tha se Konfucianizmi jo vetëm që ka ndikuar dhe formësuar personazhet shpirtërore të popullit kinez, por gjithashtu është njohur gjithnjë e më gjerësisht nga bashkësia ndërkombëtare.