Si do të transportonit një teh masiv për një turbinë me erë deri në 70 metra në zonat malore?

Vitet e fundit, termocentralet e erës janë bërë një pamje e zakonshme në të gjithë Kinën, me fletë rrotulluese që shihen në zonat malore, pranë oqeaneve. Secili prej këtyre impianteve kërkon që pajisjet të dërgohen dhe instalohen.

Foto:VCG

Foto:VCG

Para se të ishte përgjegjës për lundrimin e teheve të turbinave me erë në destinacionet e tyre përfundimtare, Du Xian nuk e kishte idenë se sa të mëdha ishin ato.

"Një teh është aq i gjatë sa një ndërtesë 20-katëshe. U ndjeva i vogël duke qëndruar përpara saj," tha Du. Si anëtar i një ekipi mirëmbajtjeje dhe operimi nga zyra e Shanxi e Rrjetit Shtetëror, Du duhet të sigurojë që thikat të mos afrohen shumë me kabllot e energjisë elektrike të tensionit të lartë gjatë udhëtimit.

Një nga sfidat kryesore është të sigurohet që tehet të mbahen në një distancë të mjaftueshme - më shumë se 8.5 metra - larg kabllove.

"Së pari duhet të ketë gjithmonë siguri. Kërkon bashkëpunim të ngushtë midis shoferit dhe operatorit të tehut të erës. Një shpërqendrim i vogël mund ta afrojë tehun shumë afër linjave të energjisë dhe të shkaktojë një shkarkesë elektrike," tha ai.

"Sa herë që kemi ndërtime të infrastrukturës së energjisë së erës në zonën tonë, ne mendojmë me kujdes për rrugën e transportit dhe nëse ajo do të kalojë pranë rrjetit aktual të energjisë elektrike," tha Du, duke shtuar se ata zakonisht punojnë me kompanitë e transportit të teheve për të planifikuar rrugët.

I veshur me një helmetë sigurie të verdhë, uniformë blu dhe një palë këpucë me material izolues, Du mban gjithmonë një dron dhe një aparat matës për të monitoruar zonën përreth për rreziqe.

Ekipi përdor gjithashtu një platformë panoramike të internetit për të monitoruar faqet kryesore.

Në dhjetor, një fermë e erës filloi ndërtimin në zonën e Du. Projekti kërkonte transportimin e 24 teheve nga dhjetori në mars në një zonë malore me rrugë gjarpëruese dhe shumë pengesa.

Pavarësisht detyrës shpesh të mundimshme, Du është njëri nga numri në rritje i teknikëve me role të tilla, pasi Kina rrit përdorimin e burimeve të saj të rinovueshme të energjisë.

Kapaciteti i instaluar i energjisë së rinovueshme të Kinës është rritur me shpejtësi vitet e fundit, ndërsa vendi po ecën përpara në zhvillimin e energjisë së rinovueshme në mes të tranzicionit të tij drejt një ekonomie me karbon të ulët.

Sipas Administratës Kombëtare të Energjisë, nga janari në prill, kapaciteti i energjisë së erës u rrit në rreth 340 milionë kilovat, një rritje prej 17.7 për qind nga viti në vit.