Fansat e fantashkencës ishin të kënaqur kur panë tre trailera dhe një dizajn kostumi hapësinor për përshtatjen e ardhshme të animuar të romanit fantastiko-shkencor kinez të vlerësuar me çmime "The Three-Body Problem" në ndarjen e videove kineze dhe platforma e transmetimit Bilibili. Filmi pritet të shfaqet në fund të këtij viti.

I mbiquajtur "B Site", Bilibili krenohet me mbi 100 milionë përdorues aktivë mujorë. Është bashkëprodhues i filmit të animuar me “YHKT Entertainment” dhe “ Tri-Body Universe” (Shanghai).

VCG

VCG

Ruan Rui, themeluesi i “YHKT Entertainment” me qendër në Wuhan kryeqendra e provincës Hubei të Kinës qendrore, tha se ai mori shumë reagime nga shikuesit dhe pritshmëritë janë të larta.

Pasi u ftua për të punuar në projekt katër vjet më parë, ai ishte i shumë I ngarkuar, si nga përgjegjësia ashtu edhe nga presioni.

I lindur në vitin 1982, Ruan është pjesë e grupit të parë të profesionistëve nga Kina që u diplomua në animacion, artin e mediave dixhitale, dizajnimin e lojërave dhe fusha të ngjashme. Në vitin 2015, Ruan ngriti një kompani kulturore, që fokusohet në produktet konkurruese të animacionit.

Më herët kompania prodhoi shumë produkte të njohura të animuara, duke përfshirë "Mishërimi", i cili tërhoqi miliona fansa.

Kompania sapo ka përfunduar disa qindra milionë juanë të financimit, me vlerësimin e fundit në afro 2.5 miliardë juanë (rreth 372 milionë dollarë amerikanë).

Në zyrën e Ruan-it ka disa lojëra, një kub Rubik të rendit të shtatë dhe libra, të vendosur në një tavolinë të gjerë. Përballë murit, një kabinet xhami është i mbushur me një sërë certifikatash dhe çmimesh të veprave të tij. Në dhomë ka gjithashtu një mace dhe një piano të madhe.

Ruan tha se ai vetë është një adhurues prej kohësh i romanit fantastiko-shkencor të të Liu Cixin nderuar me çmimin “Hugo”, kështu që ai e kupton plotësisht sfidën dhe rëndësinë e animimit të tij.

"Një nga vështirësitë është se romani fokusohet në njohjen e universit dhe imagjinatën midis qytetërimeve dhe jo një rrëfim kinematografik. Në procesin e prodhimit të filmit, ekipi duhet së pari të shqyrtojë nëse drama e animuar përputhet me tonalitetin e librit. dhe i ofron audiencës një ndjenjë realizmi”, tha Ruan.

Megjithatë, sfida ka ngjallur interesin e profesionistëve me përvojë të prodhimit të animacionit në të gjithë Kinën. Ruan tha se fuqia e tij punëtore është rritur ndjeshëm nga pak më shumë se 100 në gati 500, me shumicën e të ardhurve që akodrohen në skenar dhe prodhim.

Cai Mingliang, një artist konceptual, drejton një ekip prej gati 30 personash për të krijuar imazhe për personazhet, krijesat dhe mjedisin e animacionit.

VCG

VCG

“Shpresojmë t’i bëjmë shikuesit të ndihen të kënaqur duke u bërë atyre disa surpriza”, tha ai.

Për Cain, pikënisja e krijimit është të mendojë thellë dhe të mësojë se si të paraqesë më mirë vizualisht mjedisin, funksionet sociale dhe botëkuptimin në roman.

Ai u thotë kolegëve të tij se kur vizaton imazhin e një pylli, një artist konceptual duhet të punojë si shkencëtar i natyrës, duke hulumtuar informacione duke përfshirë speciet e bimëve, gjatësinë dhe gjerësinë e vendit ku ato rriten.

"Animacioni, si një formë e artit të imazhit, është veçanërisht i përshtatshëm për prezantimin e përmbajtjeve fantastiko-shkencore. Mezi pres të shoh që përshtatja të shkojë përtej imagjinatës sime", tha autori i librit Liu.

"Konotacioni përfundimtar i çmimeve për filmin "The Three-Body Problem"është të mendosh për të ardhmen e njerëzimit," tha Ruan.