Fituesit e Çmimeve televizive dhe filmike të Festivaleve të Nju Jorkut 2022 u shpallën më 26 prill në ngjarjen virtuale “Storytellers Gala”. Videoklipi i veçantë muzikor i Vitit të Ri të CGTN "A Musical Toast to 2022" fitoi një medalje të artë në kategorinë e posaçme të performimit të arteve. Media kineze CGTN është nderuar edhe me dy çmime të argjendta dhe tre bronzi në kategori të tjera.

Pjesët tërheqëse të filmave dhe televizioneve të krijuara nga kineastë dhe tregimtarë nga 42 vende dhe rajone u vlerësuan në internet nga juria. Të gjitha prurjet në konkursin e vitit 2022 u vlerësuan në internet dhe u shfaqën nga Juria e Madhe e Çmimeve të Filmit dhe Televizionit të Festivalit të Filmit në Nju Jork, e përbërë nga mbi 200 producentë, regjisorë, shkrimtarë dhe profesionistë të tjerë krijues të mediave nga e gjithë bota.

Videoklipi i "A Musical Toast to 2022" mblodhi muzikantë nga e gjithë bota, të cilët dërguan urimet e tyre më të mira, duke rikrijuar një pjesë të famshme të sonatës kineze si dhe duke përdorur instrumentet e tyre të veçantë. E njohur si Festivali Overture, sonata origjinale u kompozua nga muzikanti i njohur kinez Shi Wanchun .

Muzikantë të rinj nga tetë vende performuan punën më të njohur të artistit në një mënyrë të re eklektike për të dërguar gëzim dhe bekime festive për njerëzit në mbarë botën.

Muzika nga kontinente të ndryshme u mblodh dhe u modifikua në Pekin. Muzikantët shtuan ambientin dhe peizazhin emocionues duke performuar në vende të ndryshme, duke përfshirë një çati, buzë detit, një rrugicë të ngushtë dhe në kampus.

Rrjeti Global i Televizionit të Kinës (CGTN) është një organizatë ndërkombëtare mediatike. Si një organizatë mediatike shumëgjuhëshe dhe me shumë platforma, CGTN operon në televizion dhe në internet me gjashtë kanale televizive - anglisht, spanjisht, frëngjisht, arabisht, rusisht dhe zhanri dokumentar. CGTN Digital është i aksesueshëm nëpërmjet CGTN.com, aplikacioneve celulare CGTN, YouTube, Facebook, Twitter, Weibo dhe platformave të tjera të mediave sociale.