恢复---[huī fù]---Rifillim

Festa e blerjeve në internet “618” (18 qershor) ishte veprimtaria e fundit që pasqyron rimëkëmbjen e konsumit në Kinë, veçanërisht pas frenimit të valës së fundit të “Omicron”-it që goditi disa qytete të mëdha kineze gjatë dy muajve të fundit.

Festa vjetore e blerjeve, që përfshin fushata promovuese në platforma të shumta të tregtisë elektronike, u krijua për herë të parë nga gjigandi i tregtisë elektronike “JD.com” më 2004 për të kremtuar përvjetorin e themelimit.

foto nga VCG

foto nga VCG

Të dielën, “JD.com” raportoi një vëllim të përgjithshëm transaksionesh prej 379.3 miliardë juanësh (56.47 miliardë dollarë) gjatë “618”-s së këtij viti deri të shtunën, 10.3 për qind më shumë se vitin e kaluar. Promovimi i madh filloi më 1 qershor dhe do të zgjasë deri më 20 qershor të këtij viti.

Shangai dhe Pekini, dy qytetet më të mëdha kineze për sa i përket produktit të brendshëm bruto, kanë përtërirë hovin e rimëkëmbjes pas goditjes së “Omicron”-it. Të dhënat nga “JD.com” tregojnë se, deri të shtunën, Shangai dhe Pekini renditeshin përkatësisht në vendin e dytë dhe në të parin për sa i përket fuqisë së shpenzimit gjatë festës së shitjeve “618” të kësaj platforme, ndër të 31 njësitë administrative në pjesën kontinentale të Kinës, përfshirë provincat, bashkitë e varura drejtpërdrejt nga qendra dhe rajonet autonome.

foto nga VCG

foto nga VCG

Nën ndikimin e shpërthimeve të COVID-19, shitjet me pakicë në Kinë në maj u tkurrën 6.7 për qind krahasuar me të njëjtin muaj të një viti më parë, nga tkurrja prej 11.1 për qind në prill.

Gjatë festës së sivjetshme, për sa i përket “JD.com”, prirjet kryesore të konsumit shkojnë nga kërkesa në rritje e konsumatorëve për shërbime cilësore e produkte të reja dhe më të gjelbra te rritja e shpejtë e shitjes me pakicë në të gjitha kanalet e shitjeve, produktet bujqësore etj.

Pas një tkurrjeje në prill, sektori logjistik i tregtisë elektronike i Kinës u mëkëmb në maj, pas vënies së epidemisë nën kontroll.

Treguesi i aktiviteteve të logjistikës së tregtisë elektronike ishte 104.3 pikë muajin e kaluar, me një rritje 2.1 pikë në krahasim me prillin, sipas një studimi të fundit të ndërmarrë bashkërisht nga Federata e Logjistikës dhe Blerjeve e Kinës dhe “JD.com”.

Gjatë “618”-s së sivjetshme, vëllimi ditor si i dërgimit, ashtu edhe i marrjes së pakove i tejkaluan nivelet e kulmit para epidemisë në Shangai, bëri të ditur “JD.com” të dielën.

foto nga VCG

foto nga VCG

Kina ka marrë një varg masash të hollësishme për të shfrytëzuar më tej potencialin e konsumit dhe për të përballuar pengesat afatshkurtra, duke përfshirë lehtësimin e kufizimeve për blerjen e makinave dhe shpërndarjen e kuponave të blerjeve me vlerë miliarda juanë.

Pekini ka filluar një fushatë promovuese transmetimi të drejtpërdrejtë në internet kohët e fundit për të zgjeruar biznesin e tregtisë elektronike.

Kina do të forcojë zhvillimin e integruar të blerjeve në internet e atyre fizike dhe do të nxitë prirjet e reja të konsumit, si personalizimi dhe blerjet eksperimentale, është shprehur më parë zv.ministri i Tregtisë Sheng Qiuping.