Platforma e të mësuarit inteligjent të Kinës ka ofruar burime të të mësuarit digjital falas me cilësi të lartë për studentët nga shkolla fillore në universitete dhe ka mbështetur fuqimisht studentët dhe mësuesit që nuk mund të ndjekin mësimet personalisht gjatë epidemisë së COVID-19 në maj.

Foto:VCG

Foto:VCG

Platforma Smart Education of China-www.smartedu.cn-u lançuar nga Ministria e Arsimit më 28 mars integron platformat për arsimin fillor dhe të mesëm, arsimin profesional dhe arsimin e lartë, si dhe platformën për shërbimet e punësimit për të diplomuarit.

"Që nga fillimi i tij në mars, gjithnjë e më shumë burime digjitale me cilësi të lartë ofrohen dhe numri i shikimeve është rritur," tha Xu Mei, zëdhënëse e Ministrisë së Arsimit, në një konferencë shtypi të enjten. Që nga e marta, platforma tërhoqi 430 milionë vizitorë me 3.03 miliardë vizita.

Rreth 34,000 burime u ofrohen nxënësve të shkollave fillore dhe të mesme. Që nga fillimi i platformës, vizitat mesatare ditore në ato burime janë më shumë se 28.9 milionë.

Në maj, kur epidemia goditi disa rajone në të gjithë Kinën dhe shkollat u mbyllën në zona të tilla si Pekini dhe Shangai, rekordi i vizitave ditore në burimet e shkollave fillore dhe të mesme ishte 89.9 milionë, që shërbeu si një klasë online për të ndihmuar arsimimin e studentëve gjatë atë kohë, tha ajo.

Në maj, seksionet e shëndetit psikologjik u shtuan në platformë, të cilat fituan popullaritet në mesin e studentëve, tha Xu.

Foto:VCG

Foto:VCG

Seksionet “lufta kundër epidemisë së COVID-19 dhe shëndeti psikologjik” regjistruan përkatësisht 162,000 vizita dhe 833,000 vizita. Disa kurse në seksion, të tilla si Shëndeti Mendor për Studentët e Kolegjit dhe Akademiku që ju tregon COVID-19, morën shikime shumë të larta, duke renditur nivelin më të lartë të shikimeve midis të gjitha burimeve.

Xu vuri në dukje se sa shumë shkolla kanë filluar pushimet verore, më shumë burime në seksionet e shëndetit psikologjik i shtohen platformës, të tilla si Udhëzimet për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme për të luftuar epideminë në shtëpi.

Platforma jo vetëm ka mbështetur të nxënit e studentëve, por ka ndihmuar edhe mësuesit të përmirësojnë aftësitë e tyre të mësimdhënies.

Platforma ka lançuar seksionet për të nxitur zhvillimin profesional të mësuesve në arsimin bazë, profesional dhe të lartë.

Kina ka 18.4 milionë mësues dhe platforma mblodhi burime me cilësi të lartë për t'u shërbyer atyre, tha Ren Youqun, drejtor i departamentit të mësuesve pranë ministrisë.

Në nivelin e arsimit bazë, kurse dhe programe regjistrohen dhe ofrohen në platformë. Punëtoritë online të mësuesve janë krijuar për mësuesit dhe drejtorët që të ndajnë burimet dhe të bëjnë plane mësimore së bashku.

Foto:VCG

Foto:VCG

"Ne kemi ftuar më shumë se 200 mësues dhe drejtorë të njohur dhe me përvojë për të hapur seminare online në platformë dhe inkurajuam mësues të tjerë të bashkohen, veçanërisht ata nga zonat më pak të favorizuara në Kinën qendrore dhe perëndimore," tha Ren.

"Kina ka rreth 15,000 deri në 16,000 mësues dhe drejtorë me titujt e mësuesve dhe drejtorëve të njohur në nivel provincial. Nëse secili prej tyre ka dhjetëra nxënës dhe deri në njëqind ndjekës, ata mësues dhe drejtorë të mirë mund të ndikojnë në miliona mësues." shtoi ai.

Platforma synon të promovojë barazinë arsimore, të kapërcejë ndarjen digjitale dhe të promovojë prosperitetin e përbashkët me një gamë të gjerë burimesh dhe kursesh arsimore. Është gjithashtu një klasë në internet për studentët dhe mësuesit që nuk mund të ndjekin kurse personalisht për shkak të epidemisë COVID-19.