Strategjia ndihmon në sigurimin e vendeve të punës dhe integrimin e zhvillimit industrial


Pasi lindi fëmijën e saj të dytë në fund të vitit 2013, Liang Lijing nuk punoi në vendlindjen e saj deri në vitin 2019, kur filloi punë në një kompani që prodhonte atlete në një bazë industriale të vitalizimit rural, duke fituar një pagë të mirë për të mbajtur familjen e saj.

Xijiang, provinca Jiangxi(Foto:VCG)

Xijiang, provinca Jiangxi(Foto:VCG)

Liang, 36 vjeç, një vendase në fshatin Xijiang, provinca Jiangxi, punoi në provincën Guangdong për shtatë vjet, përpara se të kthehej në shtëpi në vitin 2013 kur mbeti shtatzënë. Pasi solli në jetë fëmijën e dytë, ajo vendosi të kujdeset për pasardhësit e saj në shtëpi.

"Nuk mund të gjeja një punë të përshtatshme për të mbajtur familjen time. Dikur kultivoja oriz, kujdesesha për pemishtet, për të tjerët dhe punoja si shitëse supermarketi, por paga ishte e ulët. Barra e jetesës së familjes sonë i ra burrit tim, i cili punonte në industrinë e dekorimit të shtëpive”, tha ajo.

Për të promovuar zhvillimin ekonomik të vendbanimit, Xijiang, në qarkun Huichang, krijoi bazën industriale të vitalizimit rural në vitin 2017, për të cilën u mblodhën fonde prej 65 milionë juanë (9.7 milionë dollarë) nga fshatrat nën juridiksionin e qytezës.

E iniciuar nga Presidenti Xi Jinping në tetor 2017, strategjia e vitalizimit rural është theksuar shumë nga qeveritë në të gjitha nivelet.

Xijiang, provinca Jiangxi(Foto:VCG)

Xijiang, provinca Jiangxi(Foto:VCG)

Në shkurt, Komiteti Qendror i Partisë Komuniste të Kinës dhe Këshilli i Shtetit, qeveria e vendit, lëshuan një udhëzues për të çuar përpara strategjinë.

Pushtetit vendor iu tha të vazhdonin të promovonin zhvillimin e integruar të industrive parësore, dytësore dhe terciare në zonat rurale. Ata kanë për detyrë zhvillimin e fuqishëm të industrive në nivel qarku që kanë avantazhe të dukshme dhe mund të nxisin bujqësinë në zonat rurale dhe të krijojnë një numër të madh vendesh pune, sipas udhëzimit.

Qeveritë e qarqeve duhet të përshpejtojnë përmirësimet në shërbimet industriale dhe të promovojnë ndërmarrjet me bazë në parqe industriale, duke i bërë kompanitë udhëheqëse më të forta. Ata gjithashtu duhet të udhëheqin qytetet e kualifikuara në zhvillimin e grupimeve të specializuara të ndërmarrjeve mikro, të vogla dhe të mesme, thuhet në udhëzues.

Pasi familja e saj luftoi për disa vite, Liang iu bashkua prodhuesit të atleteve në Xijiang pasi kompanitë në bazën industriale filluan të rekrutojnë anëtarë të stafit. Kompania u jep punonjësve të saj një rritje të pagës bazë çdo vit dhe i paguan ata në bazë të punës.

Xijiang, provinca Jiangxi(Foto:VCG)

Xijiang, provinca Jiangxi(Foto:VCG)

Liang fiton 4500 juanë në muaj, që është një pagë e mirë në qark. Shumica e punëtorëve të kompanisë janë gra që dikur ishin në një situatë të ngjashme me të.

"Shefi kujdeset mirë për ne dhe i kupton vështirësitë e grave të moshës së mesme në zonat rurale, të cilat duhet të kujdesen për fëmijët e tyre dhe të mbështesin familjet e tyre. Kompania na paguan një pagë relativisht të lartë dhe ka një strukturë të relaksuar të menaxhimit të kohës, e cila na lejon ne të balancojmë punën dhe jetën”, tha Liang.