Partia Komuniste e Kinës po demonstron vitalitet dhe energji të fortë, me një numër të madh të rinjsh që i bashkohen organizatave të saj çdo vit, për të çuar përpara kauzën e saj, tha të enjten një zyrtar i lartë i Partisë, një ditë përpara 101 vjetorit të themelimit të saj.

Anëtarët partiakë ndihmojnë banorët e fshatit Zhangjiafan të provincës Jiangxi të goditur nga përmbytjet, 21 qershor 2022(Foto:VCG)

Anëtarët partiakë ndihmojnë banorët e fshatit Zhangjiafan të provincës Jiangxi të goditur nga përmbytjet, 21 qershor 2022(Foto:VCG)

Që nga Kongresi i saj i 18-të Kombëtar në 2012, Partia i ka kushtuar një rëndësi të madhe rekrutimit të anëtarëve të rinj, për t'u bashkuar me luftën e vazhdueshme për realizimin e rigjallërimit të kombit, tha Qi Jiabin, anëtar i Bordit Ministror të Departamentit Organizativ të Komitetit Qendror të PKK-së.

Rreth 4 milionë njerëz kanë aplikuar për t'u bashkuar me Partinë çdo vit, që nga viti 2012 dhe më shumë se 80 për qind e njerëzve të rekrutuar nga Partia kanë qenë të moshës mbi 35 vjeç, tha ai.

Numri i anëtarëve të Partisë i kaloi 96.71 milionë në fund të vitit të kaluar, 3.7 për qind më i lartë se një vit më parë dhe 15.9 për qind më shumë se shifra në fund të 2012, sipas një raporti të lëshuar nga departamenti i organizimit, tha zyrtari. Më shumë se 4.38 milionë njerëz iu bashkuan Partisë vitin e kaluar kur ajo shënoi 100 vjetorin e saj, 1.96 milionë më shumë se një vit më parë, treguan shifrat nga raporti.

Anëtarët partiakë ndihmojnë banorët e fshatit Zhangjiafan të provincës Jiangxi të goditur nga përmbytjet, 21 qershor 2022(Foto:VCG)

Anëtarët partiakë ndihmojnë banorët e fshatit Zhangjiafan të provincës Jiangxi të goditur nga përmbytjet, 21 qershor 2022(Foto:VCG)

Qi tha se nëpërmjet trajnimeve teorike dhe vizitave në bazat e arsimit revolucionar, të rinjtë janë orientuar të mësojnë për teorinë novatore të Partisë, të kuptojnë misionin origjinal të Partisë dhe të thellojnë pasionin e tyre për të.

Organizatat e partisë i kanë kushtuar vëmendje të madhe rekrutimit të të rinjve midis punëtorëve, fermerëve, studentëve dhe grupeve të reja të punësimit, si dhe talenteve të nivelit të lartë, tha Qi.

“Në luftën kundër COVID-19, shumë punonjës të rinj mjekësorë të lindur në vitet 1990 dhe pas 2000 kanë shprehur dëshirën për t'u bashkuar me Partinë, duke punuar në vijën e parë të frontit”, tha Qi.

Për sa i përket vetëpërmirësimit, Partia u zotua të marrë iniciativën në përballimin e situatave dhe sfidave të reja në luftën kundër korrupsionit, edhe pse ka pasur arritje kundër korrupsionit gjatë dekadës së fundit. Nga Kongresi Kombëtar i 18-të i PKK-së në 2012 deri në fund të prillit, rreth 4.71 milionë njerëz u hetuan për shkelje të dyshuara disiplinore dhe ligjore, tha Wang Jianxin, nga Komisioni Qendror për Inspektimin Disiplinor të Komisionit Kombëtar Mbikëqyrës të PKK-së.

Vullnetarë partiakë ndihmojnë turistët, qytet Jiaxing, provincë Zhejiang,1 korrik(Foto:VCG)

Vullnetarë partiakë ndihmojnë turistët, qytet Jiaxing, provincë Zhejiang,1 korrik(Foto:VCG)

Kuadro partiakë ndihmonin banorët e fshatit Guangming të evakuuoheshin nga shtëpitë e përmbytura, provincë Hu'nan, 22 qershor 2022(Foto:VCG)

Kuadro partiakë ndihmonin banorët e fshatit Guangming të evakuuoheshin nga shtëpitë e përmbytura, provincë Hu'nan, 22 qershor 2022(Foto:VCG)

Rreth 74,000 njerëz janë përfshirë vullnetarisht në komisionet e inspektimit dhe mbikëqyrjes disiplinore në mbarë vendin që nga Kongresi i 19-të Kombëtar i PKK-së 2017, tha Wang.

"Ata që kryen shkelje u ngarkuan rreptësisht me përgjegjësi dhe u ndëshkuan ashpër, pavarësisht se kush ishin dhe sa të larta ishin postet që mbanin. Ne kemi përmbushur premtimin tonë se lufta kundër korrupsionit nuk është aspak një gjest bosh," shtoi ai.

Në 10 vitet e fundit, përpjekjet në punën kundër korrupsionit janë forcuar me "tolerancë zero" dhe me mjete të ndryshme, tha ai, duke shtuar se është formuar një sistem relativisht i plotë rregullash brendapartiake dhe një sistem ligjor kundër korrupsionit, me të gjithë anëtarët e Partisë dhe zyrtarët publikë të vendosur nën mbikëqyrje.