Një video e shkurtër e bërë nga një i ri nga provinca Yunnan është bërë virale në internet falë dialekteve të tij dhe muzikës fenomenale në sfond. Videoja jo vetëm që ka mbledhur miliarda klikime në javë, por ka nxitur edhe shumë të famshëm të imitojnë stilin e saj.

foto nga VCG

foto nga VCG

Videoja i detyrohet popullaritetit të tre faktorëve. Së pari, ajo përmban karakteristika përfaqësuese etnike, pasi vlogeri është anëtar i grupit etnik Lisu nga Yunnan, shtëpia e shumë grupeve të pakicave etnike. Tekstet e përsëritura të këngës e kanë bërë atë interesante dhe i kanë shtyrë njerëzit ta këndojnë, ndërsa identiteti etnik i vlogger-it dhe dialektet e tij Lisu i kanë emocionuar shikuesit, përfshirë ata nga vendlindja e tij.

Videoja ka magjepsur përdoruesit e rrjetit, madje shumë prej tyre imitojnë stilin e saj për të promovuar dialektin dhe vendlindjen e tyre, të cilat shfaqin plotësisht dashurinë e tyre për vendlindjen.

Së dyti, ndjenja e identitetit të shumë përdoruesve të rrjetit i shtyn ata të kërkojnë të tjerë nga vendlindja e tyre, kështu që ata mund të nisin dhe të marrin pjesë në aktivitete në internet për të ndarë përvojat e tyre dhe për t'u ndjerë krenarë për rrënjët e tyre.

Një numër i madh njerëzish në Kinë migrojnë nga vendlindja e tyre në vende të tjera për punë dhe shumë prej tyre luftojnë për t'u përshtatur me qytetin pritës. Duke u përballur me sfidat socio-kulturore, ata priren të kërkojnë njerëz të tjerë nga vendlindja e tyre në mënyrë që të komunikojnë me ta dhe të ndihen si në shtëpinë e tyre. Interneti është kthyer në një kanal ideal për njerëz të tillë, sepse mund t'i ndihmojë ata të marrin mbështetje psikologjike, madje edhe ekonomike, nga bashkëqytetarët e tyre dhe të përshtaten me mjedisin e ri.

foto nga VCG

foto nga VCG

Vlogeri videoja e të cilit është bërë virale është një emigrant që punon në një qytet të madh dhe bën video për të lehtësuar stresin e tij të përditshëm. Videoja e tij është bërë virale sepse promovon kulturën e vendlindjes së tij dhe rezonon me shumë përdorues të internetit.

Së treti, edhe pse disa njerëz e kanë kritikuar videon për cilësinë e dobët të saj, shumë e kanë parë atë argëtuese, edhe pse përkufizimi i argëtimit dhe qëndrimi i njerëzve ndaj tij ndryshon me kohën.

Përveç kësaj, një video e njohur mund t'i bëjë shikuesit kurioz për vloggerin. Për shembull, Tamdrin, emri i të cilit në Mandarin është Ding Zhen, është një anëtar 21-vjeçar i grupit etnik tibetian në provincën Sichuan. Jo vetëm që videoja e tij u bë virale në vitin 2020, por falë pamjes së bukur, ai është caktuar edhe për të promovuar turizmin në qytetin e tij përmes videove të shkurtra. Ai mbetet i njohur në internet dhe jeta e tij ka ndryshuar për shkak të videoklipit origjinal.

Kushdo që ka akses në internet mund të bëjë dhe ngarkojë video në platformat e mediave sociale, dhe vlogger-ët mund të komunikojnë me shikuesit e tyre për të vendosur se çfarë të xhirojnë për videon e tyre të ardhshme. Kështu, çdokush mund të bëhet një ndikues në internet dhe të ketë miliona ndjekës për sa kohë që videot e tyre janë inovative në përmbajtje dhe pamje.

Por cilat subjekte mund të rrisin shanset që një video të bëhet virale? Dhe pse njerëzit bëjnë video të shkurtra?

Përsa i përket pyetjes së parë, videot mund të bëhen për ushqimin, udhëtimet, këngët, kërcimin, akrobacitë dhe duke imituar dhe/ose karikaturuar njerëz të famshëm. Në përgjithësi, njerëzit bëjnë video, në vend që të shkruajnë mikro blog, sepse përmbajtja vizuale ngjall më shumë përgjigje dhe arrin një audiencë më të gjerë.

foto nga VCG

foto nga VCG

Videot gjithashtu ndihmojnë një person të lidhet më mirë me audiencën. Është shumë e vështirë të përçosh emocione vetëm me fjalë. Videot e rrëzojnë atë pengesë. Me video, është e vështirë për audiencën të keqkuptojë kuptimin e dikujt, sepse audienca merr sinjale jo vetëm nga fjalët, por edhe nga shprehjet e fytyrës së një personi, vëllimi dhe lartësia e zërit, gjestet e duarve dhe më shumë.

Dhe duke qenë se një numër në rritje i njerëzve në ditët e sotme preferojnë të shkojnë në platforma video sesa të shikojnë TV, blogerët kanë një shans më të madh për të marrë klikime dhe për t'u bërë të njohur, ose për të promovuar dhe/ose shitur produktet e tyre. Më e rëndësishmja, videot mund të ndihmojnë një person të përcjellë më mirë karakteristikat dhe veçoritë lokale te bashkëbanorët.

Për më tepër, qeveritë lokale dhe ndërmarrjet shtetërore mund të ndihmojnë influencuesit e mediave sociale që të aplikojnë krijimtarinë e tyre për të promovuar turizmin dhe ndërgjegjësimin për markën. Për fat të mirë, shumë autoritete lokale të turizmit kanë kuptuar se zhvillimi i integruar i mediave tradicionale dhe mediave të reja ndihmon në ndërtimin e një sistemi komunikimi më efikas dhe e bën publicitetin më efektiv. Dhe shumë ndërmarrje po inkurajojnë punonjësit e tyre të bëhen vlogger, duke u ofruar atyre më shumë mbështetje.

Keni në plan të bëni një video për të prezantuar qytetin tuaj të lindjes për më shumë shikues?