Foto nga VCG

Supermarketet e mëdha dhe dyqanet në metropolin Shangai të Kinës Lindore po përshpejtojnë rifillimin e punës së tyre si virtualisht ashtu edhe fizikisht, sipas raporteve të mediave lokale, pavarësisht se shumica e komuniteteve në qytet janë ende nën bllokimin e COVID-19.

Që nga e marta, 775 Supermarkete të Kompanisë Lianhua në Shangai kanë rifilluar punën, duke përbërë 65 përqind të të gjitha dyqaneve të kompanisë në qytet, raportoi “The Paper”, një media online me seli në Shangai.

Deri të mërkurën, rreth 60 përqind e Supermarketeve Carrefour në Shangai kanë rifilluar biznesin online, bëri të ditur “The Paper”, duke shtuar se numri pritet të shkojë në mes 80 dhe 90 përqind në fundjavë.

Që nga një rikthim agresiv i COVID-19 që e detyroi qytetin të vendosë bllokime, javët e karantinës i kanë lënë njerëzit me nevoja të pamjaftueshme për të mbështetur jetesën. Restorantet dhe supermarketet po pezulloheshin dhe shumë banorë u përballën me më pak mundësi për të siguruar furnizime.

Blerja në komunitet është një nga këto opsione, por probleme si çmimet e larta të paarsyeshme, dhe cilësia e dobët e disa ushqimeve janë shfaqur, duke tronditur një treg që tani është thelbësor për banorët e Shangait.

Qyteti tashmë realizon furnizimet në supermarketet kryesore për të siguruar ushqime dhe nevojat e përditshme, ndërkohë që grupet e shpërndarjes së dërgesave nga i gjithë vendin janë nisur drejt Shangait.