Niveli i ujit të lumit Yangtze ka nisur të ulet
2024-07-07 20:17:18

CFP

CFP

Përmbytjet parashikohet të vazhdojnë në rrjedhën e mesme dhe të poshtme të lumit Yangtze gjatë dy javëve të ardhshme, njoftoi Ministria e Burimeve Ujore e Kinës, citon “Xinhua”.

Që nga mesi i qershorit, shirat e rrëmbyeshëm kanë goditur rrjedhën e mesme dhe të poshtme të lumit më të gjatë të vendit, duke çuar në rritje të vazhdueshme të nivelit të ujit dhe përmbytje.

Departamentet përkatëse kanë lëshuar përgjigje emergjente ndaj reshjeve dhe përmbytjeve në fillim të kësaj jave në Jiangxi dhe Hunan, dy provinca të mëdha përgjatë shtrirjes së mesme të Yangtze.

Hunani ka regjistruar reshjet më të forta këtë vit, të cilat kanë thyer rekorde historike lokale në disa rajone.

Megjithatë, monitorimi në kohë reale tregoi se nivelet e ujit kanë filluar të ulen nga kulmi i tyre në kufirin e mesëm të lumit.

Dongting dhe Poyang, dy liqenet më të mëdhenj të vendit me ujë të ëmbël, të cilët shërbejnë si rezervuarë natyrorë përgjatë lumit Yangtze, kanë pasur gjithashtu rënie të nivelit të ujit, sipas ministrisë.

Ministria ka kërkuar përpjekje për të përforcuar digat kryesore dhe për të siguruar transferime të sakta të ujit midis rezervuarëve përgjatë pellgut të lumit Yangtze. (Irma)