Përmbytjet në Jiangxi prekën mbi 1.5 milionë persona, aktivizohet reagimi emergjent
2024-07-06 17:56:57

Përmbytjet dhe fatkeqësitë gjeologjike të shkaktuara nga reshjet e dendura të shiut në provincën Jiangxi të Kinës lindore prekën mbi 1.56 milionë njerëz deri të enjten në mbrëmje, sipas statistikave të zbuluara nga autoritetet lokale, cituar nga “Xinhua”.

CFP

CFP

Sipas Zyrës qendrore të Jiangxi për Kontrollin e Përmbytjeve dhe Thatësirës, u shembën shtëpitë e 43 familjeve dhe u përmbytën gati 160.667 hektarë tokë bujqësore.

Humbjet e drejtpërdrejta ekonomike vlerësohen të jenë 1.86 miliardë juanë (rreth 260.9 milionë dollarë amerikanë).

Autoritetet kineze nisën një reagim emergjent të nivelit IV ndaj përmbytjeve në Jiangxi.

Komisioni Kombëtar i Reduktimit të Fatkeqësive ka dërguar një ekip për të udhëhequr dhe ndihmuar qeveritë vendore me punën e ndihmës nga fatkeqësitë dhe përpjekjet e shpëtimit, duke synuar të sigurojë nevojat themelore të banorëve të prekur.

CFP

CFP

Me kërkesë të autoriteteve provinciale në Jiangxi, Shtabi Shtetëror i Kontrollit të Përmbytjeve dhe Ndihmës ndaj Thatësirës dhe departamente të tjera i kanë ndarë provincës pajisje ndriçimi, pompa kullimi, xhaketa shpëtimi dhe materiale të tjera ndihme emergjente me një vlerë totale prej rreth 8.13 milionë juanë. Ndikuar nga reshjet e vazhdueshme të dendura, pritet që nivelet e ujit të rrjedhës së mesme dhe të poshtme të lumit Yangtze, liqenit Poyang dhe liqenit Dongting të vazhdojnë të rriten. Niveli i ujit të liqenit Taihu pritet të mbetet mbi shenjën e tij paralajmëruese.

Pesë ekipe pune dhe katër ekipe ekspertësh janë dërguar në provincat e Heilongjiang, Jiangxi, Anhui, Hubei dhe Hunan për të mbështetur punën lokale të kontrollit të përmbytjeve. (Irma)