Kina nis përgjigjen emergjente ndaj përmbytjeve në Jiangxi
2024-07-05 10:42:21

Foto nga VCG

Autoritetet kineze nisën një përgjigje emergjente të nivelit IV ndaj përmbytjeve të shkaktuara nga reshjet e dendura të shiut në provincën Jiangxi të Kinës lindore.

Komisioni Kombëtar i Reduktimit të Fatkeqësive ka dërguar një ekip për të udhëhequr dhe ndihmuar qeveritë vendore me punën e ndihmës nga fatkeqësitë dhe përpjekjet e shpëtimit, duke synuar të sigurojë nevojat themelore të banorëve të prekur, shkruan “Xinhua”.

Me kërkesë të autoriteteve provinciale Jiangxi, Shtabi Shtetëror i Kontrollit të Përmbytjeve dhe Ndihmës ndaj Thatësirës dhe departamente të tjera kanë ndarë në provincë çanta, pajisje ndriçimi, pompa kullimi, xhaketa shpëtimi dhe materiale të tjera ndihme emergjente me një vlerë totale prej rreth 8.13 milionë juanë (rreth 1.14 milion dollarë amerikanë).

Ndikuar nga reshjet e vazhdueshme të dendura, pritet që nivelet e ujit të rrjedhës së mesme dhe të poshtme të lumit Yangtze, liqenit Poyang dhe liqenit Dongting të vazhdojnë të rriten.

Niveli i ujit të liqenit Taihu pritet të mbetet mbi shenjën e tij paralajmëruese.

Pesë ekipe pune dhe katër ekipe ekspertësh janë dërguar në provincat e Heilongjiang, Jiangxi, Anhui, Hubei dhe Hunan për të mbështetur punën lokale të kontrollit të përmbytjeve. (Irma)