Kina zgjeron programin e shpejtë të granteve të patentave me Islandën dhe Egjiptin
2024-07-02 10:43:12

Foto nga VCG

Kina ka zgjeruar programin e shpejtë të granteve të patentave (PPH) me Islandën dhe Egjiptin, duke synuar të vazhdojë të ofrojë shërbime efikase dhe të përshtatshme të ekzaminimit të patentave për aplikantët, njofton “Xinhua”.

Administrata Kombëtare e Pronësisë Intelektuale të Kinës (CNIPA) dhe homologët e saj në Islandë dhe Egjipt kanë rënë dakord të zgjasin programet e tyre pilot PPH për pesë vjet secili, nga 1 korriku 2024 deri më 30 qershor 2029.

PPH është një rrugë e shpejtë që lidh detyrat e ekzaminimit të patentave të vendeve ose rajoneve të ndryshme, duke lejuar autoritetet e ekzaminimit të patentave të ndajnë punën e tyre për të përshpejtuar ekzaminimin e patentave.

Që nga fillimi i programit të parë pilot PPH në nëntor 2011, CNIPA ka krijuar lidhje PPH me autoritetet e ekzaminimit të patentave të 32 vendeve ose rajoneve.

Sipas administratës, zgjerimi i programeve dypalëshe të granteve të patentave të shpejta do të ndihmojë shpikësit në të dy vendet duke përshpejtuar shqyrtimin e aplikimeve të tyre për patentë dhe duke forcuar më tej bashkëpunimin ndërkombëtar në fushën e pronësisë intelektuale.

Në qershor, CNIPA nisi një program pilot PPH me Organizatën Rajonale Afrikane të Pronësisë Intelektuale për pesë vjet deri më 7 qershor 2029.  (Fatosi)