“Geely” raporton rritje të të ardhurave prej 56 për qind në tremujorin e parë
2024-06-29 12:15:55

Foto nga VCG

Prodhuesi kinez i automjeteve “Geely Automobile Holdings Limited” raportoi rritje vjetore të të ardhurave prej 56 për qind në tremujorin e parë të vitit, me të ardhurat neto që u rritën me 119 për qind, sipas raportit financiar të publikuar për tremujorin e parë të premten, citon “Xinhua”.

Kompania regjistroi të ardhura totale prej 52.3 miliardë juanë (rreth 7.34 miliardë dollarë amerikanë) gjatë kësaj periudhe, me të ardhurat neto që arritën në 1.56 miliardë juanë.

Gjatë pesë muajve të parë të vitit, vëllimi kumulativ i shitjeve të automjeteve të kompanisë arriti në 789.645 njësi, mbi 45 për qind në baza vjetore, sipas raportit.

Nga janari deri në maj, automjetet me energji të re (NEV) nën tre markat kryesore “Geely Auto”, “Lynk & Co” dhe “Zeekr”, arritën një vëllim total shitjesh prej 254.226 njësive, që përfaqëson një rritje të fortë vjetore prej gati 126 për qind.

“Lynk & Co”, duke synuar tregun global premium NEV, lançoi sedanin e tij të parë elektrik të pastër, Z10, globalisht në qershor.

Vetëm gjatë tremujorit të parë, “Lynk & Co” shiti 61.056 automjete. Deri në maj, vëllimi i shitjeve ishte rritur në 21.778 automjete, me NEV-të që përbënin 57 për qind të totalit, duke vendosur një rekord të ri të lartë. (Irma)