Ekspertët janë optimistë rreth bashkëpunimit të favorshëm në industritë diellore midis Kinës dhe Evropës
2024-06-24 15:45:57

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Bashkëpunimi ndërmjet industrive diellore kineze dhe evropiane është një situatë "të favorshme", thanë ekspertët dhe përfaqësuesit e biznesit nga industria fotovoltaike (PV) gjatë ekspozitës së sapopërfunduar Intersolar Europe, më e madhja dhe ngjarja më me ndikim në industrinë e PV në Evropë, shkuan Xinhua.


Ekspozita, e mbajtur së bashku me tre panaire të tjera tregtare nga e mërkura në të premte në Mynih, u fokusua në tranzicionin e energjisë.


Foto nga VCG

Foto nga VCG

Përafërsisht 3,000 ekspozues shfaqën produktet dhe zgjidhjet e tyre më të fundit në fusha të tilla si modulet PV, sistemet e ruajtjes së energjisë dhe infrastruktura e karikimit. Ngjarja tërhoqi rreth 111,000 vizitorë tregtarë nga e gjithë bota.


976 ekspozues kinezë morën pjesë në ngjarjen e këtij viti, duke e bërë Kinën pjesëmarrësin më të madh për herë të parë që nga fillimi i ekspozitës, e ndjekur nga Gjermania me 934 ekspozues.


Foto nga VCG

Foto nga VCG

Duke pasur parasysh një shkallë të paprecedentë të rritjes në industrinë e PV-ve, "duhet të theksohet se pjesa më e madhe e këtij zgjerimi të tregut global u nxit nga dhe në Kinë", thuhet në raport. “Pa investimet e forta diellore të Kinës në vendosje, rritja e sektorit diellor do të kishte qenë shumë më modeste”, shtoi ai.