Kina heq alarmin për temperaturat e larta
2024-06-21 16:01:35

Autoriteti më i lartë meteorologjik i Kinës hoqi alarmin e temperaturave të lartë, pasi alarme të tilla kishin qenë në fuqi për 12 ditë rresht.

Foto:VCG

Foto:VCG

Qendra Kombëtare Meteorologjike hoqi alarmin e verdhë për temperatura të larta, më pak i ashpër në sistemin e paralajmërimit me tre nivele, duke pritur një ulje të dukshme si në shtrirjen ashtu edhe në intensitetin e valëve të të nxehtit në Kinën veriore, shkruan “Xinhua”.

Të mërkurën, temperatura më e lartë ditore në zonat e Pekinit juglindor, Hebei qendror dhe jugor, Shandong perëndimor, Henan qendror dhe verior, Anhui verior, pellgu i Xinjiang-ut jugor dhe rajoni Turpan dhe Rrafshina Fenwei (një zonë që përfshin pjesë të Shaanxi , Shanxi dhe Henan) arriti nga 35-38 gradë.

Një masë kontinentale me presion të lartë dhe lëvizja drejt lindjes e një mase ajri të ngrohtë kanë rezultuar në temperatura të larta të vazhdueshme në Kinën veriore që nga 8 qershori dhe kanë shkaktuar katastrofa të thatësirës në rajone të shumta.

Foto:VCG

Foto:VCG

Qendra Kombëtare Meteorologjike ka lëshuar alarme për temperatura të larta nga mbrëmja e 7 qershorit deri në mëngjesin e së mërkurës.

Nga 9 qershori deri më 13 qershor, alarmet e verdha më të larta u ngritën në sinjalet portokalli më të larta. (Irma)