Hekurudha e shpejtësisë së lartë Pekin-Guangzhou fillon funksionimin e plotë të linjës 350 km/orë
2024-06-17 11:33:42

Hekurudha e shpejtësisë së lartë Pekin-Guangzhou filloi operimet në linjë të plotë me një shpejtësi prej 350 kilometrash në orë të shtunën, pas një rritje të shpejtësisë maksimale të lejueshme në seksionin e saj Wuhan-Guangzhou, njoftoi Grupi Shtetëror i Hekurudhave të Kinës, citon “CGTN”.

Foto:VCG

Me një gjatësi totale prej 2298 km, hekurudha kalon nëpër gjashtë rajone të nivelit provincial - Pekin, Hebei, Henan, Hubei, Hunan dhe Guangdong - dhe lidh rajonin Pekin-Tianjin-Hebei, grupimet e qyteteve në fushat qendrore të Kinës dhe rrjedhën e mesme të lumit Yangtze.

Sipas Hekurudhave të Kinës, përmirësimi i shpejtësisë maksimale të së shtunës ka çuar në një rritje prej 4.2 për qind në kapacitetin e përgjithshëm të transportit të hekurudhës, që është e barabartë me 10.8 trena shtesë me shpejtësi të lartë që operojnë çdo ditë midis Pekinit dhe Guangzhou, ose 16.000 vende shtesë.

Foto:VCG

Foto:VCG

Sipas kompanisë, udhëtimi më i shpejtë nga stacioni hekurudhor i Pekinit Perëndimor në Stacionin Hekurudhor të Guangzhou Jugor është reduktuar me 22 minuta, në 7 orë e 16 minuta.

Seksioni Pekin-Wuhan i hekurudhës filloi të funksionojë me një shpejtësi prej 350 km/orë në qershor 2022. (Fatosi)