Ekspozita e 8-të Kinë-Eurazi do të mbahet më 26-30 qershor në Xinjiang
2024-06-14 17:22:52

foto nga CFP

Ekspozita e 8-të Kinë-Eurazi është planifikuar të mbahet nga 26 deri më 30 qershor në Xinjiang të Kinës veriperëndimore, njoftoi Ministria kineze e Tregtisë.

Sipas ministrisë, ekspozita do të ketë një sipërfaqe prej 140.000 metrash katrorë me katër zona kryesore ekspozuese që mbulojnë bashkëpunimin për investime, ekspozitën ndërkombëtare, industritë speciale dhe prodhimin e pajisjeve.

Zona e ekspozitës së industrive të veçanta do të shfaqë sektorë të tillë si energjia, teknologjia dixhitale, turizmi kulturor, frutat dhe perimet organike jeshile, produktet blegtorale me cilësi të lartë, si dhe pambuku dhe tekstilet, bën të ditur “Xinhua”. 

Zona e ekspozitës ndërkombëtare fokusohet në zhvillimin socio-ekonomik, mundësitë e investimeve dhe projektet e bashkëpunimit në vende të ndryshme.

Gjatë ekspozitave të kaluara kanë marrë pjesë më shumë se 12.200 ekspozues vendas dhe të huaj nga mbi 70 vende dhe rajone.

Ekspozita ka çuar në një numër arritjesh shembullore të bashkëpunimit, ka promovuar bashkëpunimin ekonomik dhe tregtar Kinë-Eurazi dhe ka rritur shkëmbimet mes njerëzve. (Irma)