Licencat elektronike të automjeteve do të pilotohen në 60 qytete në të gjithë Kinën
2024-06-14 16:28:20

foto nga CFP

foto nga CFP

Licencat elektronike të automjeteve do të pilotohen në 60 qytete në mbarë vendin, duke përfshirë Pekinin dhe Tianjin, duke filluar nga 1 korriku, njoftoi të enjten Ministria e Sigurisë Publike, bën të ditur “China Daily”.

Drejtori i Zyrës së Menaxhimit të Trafikut në ministri, tha se, për të siguruar aplikim efektiv, licencat elektronike do të jenë të vlefshme në mbarë vendin.

Ai vuri në dukje se shoferët duhet të mbajnë ende licencën e tyre të automjetit në letër në automjet dhe dokumenti elektronik mund të përdoret për regjistrimin e automjeteve, trajtimin e shkeljeve të trafikut dhe përpunimin e aksidenteve të trafikut në pjesën e shërbimit të menaxhimit të trafikut.

Pronarët e automjeteve në qytetet pilot mund të aplikojnë për licenca elektronike të automjeteve përmes aplikacionit “Jiaoguan 12123”, i vetmi softuer i aplikacionit celular për platformën zyrtare të menaxhimit të shërbimit gjithëpërfshirës të sigurisë së trafikut në internet të Ministrisë së Sigurisë Publike.

Licenca elektronike ka një format të unifikuar kombëtar dhe gjithashtu mbështet pronarin e një mjeti motorik që autorizon të tjerët të përdorin patentën elektronike të drejtimit, kryesisht për të lehtësuar besimin e të tjerëve për të trajtuar biznesin në emër të tyre.

Departamenti i Menaxhimit të Trafikut të Sigurisë Publike do të zgjerojë në mënyrë aktive aplikimin në skenarë të tillë si trajtimi i lejeve të transportit të pasagjerëve dhe mallrave, si dhe pretendimet e sigurimit, në bashkëpunim me departamentet përkatëse. (Irma)