Shitjet e makinave të pasagjerëve në Kinë shënuan rritje në pesë muajt e parë të vitit
2024-06-12 11:48:52

Foto nga VCG

Shitjet me pakicë të makinave të pasagjerëve në Kinë vazhduan të rriten në pesë muajt e parë të vitin, sipas të dhënave të industrisë të publikuara të martën.

Një total prej 8.07 milionë makina pasagjerësh u shitën përmes kanaleve të shitjes me pakicë në Kinë gjatë periudhës janar-maj, një rritje prej 5.7 për qind me bazë vjetore, citon “Xinhua” Shoqatën e Makinave të Pasagjerëve të Kinës.

Vetëm në maj, shitjet me pakicë të makinave të pasagjerëve në vend arritën në 1.7 milionë njësi. Kjo shifër u ul me 1.9 për qind në baza vjetore, por ishte 11.4 për qind më e lartë se një muaj më parë. Shoqata ia atribuoi performancën solide të tregut të makinave në pesë muajt e parë një sërë faktorëve, duke përfshirë zbatimin e një politike të tregtisë, ekspozitën e automjeteve në Pekin dhe politikave të ndryshme mbështetëse të prezantuara në nivel lokal, ndër të tjera. Për më tepër, shitjet me pakicë të automjeteve me energji të re (NEV) në Kinë u rritën me 38.5 për qind në 804.000 njësi në maj, ndërsa eksportet u ulën me 4 për qind krahasuar me një vit më parë, në 94.000 njësi.

Me masa më të synuara të politikës pro konsumit, potenciali i konsumit të tregtisë do të çlirohet gradualisht, gjë që do të jetë e dobishme për forcimin gradual të tregut të automjeteve në muajt në vijim, bëri të ditur shoqata. (Elona)