Kina vendos objektivat e reduktimit të karbonit për prodhimin e çimentos
2024-06-11 14:56:04

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Autoritetet kineze kanë vendosur objektiva specifike për reduktimin e emetimeve të karbonit për industrinë e çimentos, ndërsa vendi po shkon drejt një ekonomie me karbon të ulët, njofton “Xinhua”.

Nga viti 2024 deri në vitin 2025, Kina planifikon të ulë emetimet e dyoksidit të karbonit me rreth 13 milionë tonë përmes rinovimit industrial dhe rinovimit të pajisjeve në prodhimin e çimentos, sipas një plani veprimi të publikuar nga departamentet qeveritare, duke përfshirë Komisionin Kombëtar të Zhvillimit dhe Reformës, planifikuesi kryesor ekonomik i vendit.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Gjatë kësaj periudhe, Kina synon gjithashtu të kursejë energji ekuivalente me 5 milionë tonë qymyr standard në prodhimin e çimentos.

Deri në fund të vitit 2030, pritet që efikasiteti i përgjithshëm i energjisë i industrisë së çimentos të Kinës të arrijë një nivel të klasit botëror dhe modeli i saj i konsumit të energjisë do të optimizohet më tej, thuhet në plan.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Vendi ka njoftuar se synon të arrijë kulmin e emetimeve të dyoksidit të karbonit përpara vitit 2030 dhe të arrijë neutralitetin e karbonit para vitit 2060. (Fatosi)