Indeksi i çmimeve të transportit të kontejnerëve të eksportit të Kinës u rrit me 14.3 për qind në maj
2024-06-10 12:52:33

Foto nga VCG

Indeksi i çmimeve të transportit me kontejnerë të eksportit të Kinës u rrit me 14.3 për qind në muaj në muajin maj 2024, treguan të dhënat nga Shanghai Shipping Exchange, shkruan Xinhua.

Indeksi mesatar i mallrave me kontejnerë në Kinë (CCFI) ishte 1,358.71 muajin e kaluar, sipas shkëmbimit të transportit.

Nënleximi për shërbimin e Afrikës Perëndimore shënoi rritjen më të madhe, me rritje nga muaji në muaj prej 53.3 për qind.

Ajo u pasua nga shërbimi i Amerikës së Jugut dhe shërbimi i Afrikës së Jugut, të cilët u rritën përkatësisht me 50.6 për qind dhe 29.6 për qind në bazë mujore.

CCFI gjurmon tarifat e mallrave në vend dhe kontraktuale nga portet kineze të kontejnerëve në 12 rrugë transporti anembanë globit, bazuar në të dhënat nga 22 transportues ndërkombëtarë. Indeksi u vendos në 1000 më 1 janar 1998. (Fatosi)