Helikopteri AC311A i Kinës kalon testin e fluturimit në Lhasa
2024-06-08 14:28:35

Helikopteri civil AC311A, i zhvilluar në mënyrë të pavarur në Kinë, përfundoi me sukses një test fluturimi me ngarkesë në Lhasa, në Rajonin Autonom Xizang jugperëndimor, njoftoi Korporata e Industrisë së Aviacionit të Kinës (AVIC), citon “Xinhua”.

Foto: Xinhua

Foto: Xinhua

Helikopteri i lehtë iu nënshtrua së fundi testit të fluturimit operativ me ngarkesë, duke hedhur mallra me peshë 325 kilogramë në një aeroport të përgjithshëm në një lartësi prej 3680 metrash në Lhasa, njoftoi prodhuesi kryesor i avionëve në vend.

Duke ngritur dhe hequr ngarkesën, AC311A kreu pa probleme një sërë aktivitetesh testimi fluturimi, të tilla si ngjitja, kthimi, fluturimi në nivel dhe rrëshqitja, përpara se të ulej në mënyrë të sigurt.

Foto: Xinhua

Foto: Xinhua

Gjatë gjithë procesit, helikopteri AC311A tregoi kontrollueshmëri të mirë të fluturimit dhe stabilitet në kushte pllaje.

Foto: Xinhua

Foto: Xinhua

AC311A me gjashtë vende është një helikopter civil i lehtë me një motor prej dy tonësh. Ai ka një peshë maksimale ngritjeje prej 2250 kilogramë, një shpejtësi maksimale fluturimi prej 240 kilometrash në orë, një distancë maksimale prej 630 kilometrash dhe një tavan shërbimi deri në 6000 metra. (Irma)