Narendra Modi shpalli fitoren në zgjedhjet në Indi
2024-06-06 09:58:10

Zgjedhjet ne Indi (Foto Rtsh)

Zgjedhjet ne Indi (Foto Rtsh)

Kryeministri i Indisë, Narendra Modi, shpalli fitoren në zgjedhjet kombëtare të zhvilluara të martën, por qëllimi për të fituar një shumicë të padiskutueshme nuk mundi të arrihej, shkruan “RTSH”.

“Kjo është një ditë e lavdishme. Aleanca Kombëtare Demokratike (NDA) do të formojë qeverinë për herë të tretë. Ne u jemi mirënjohës njerëzve. Kjo është një fitore për demokracinë më të madhe në botë”,- deklaroi Modi.

Ai pritet të formojë një qeveri me ndihmën e aleatëve të tij, NDA, një mandat i tretë radhazi dhe një pikë referimi që e bën atë një nga politikanët më të suksesshëm në Indi.

Por partia Bharatiya Janata në pushtet e Modit nuk arriti të siguronte 272 vendet e nevojshme për të fituar një shumicë të plotë në Parlament, një shqetësim që i lë ata të varur nga partnerët e koalicionit për të formuar një qeveri.

Aleanca NDA e Modit fitoi 292 vende të kombinuara, nga të cilat vetëm BJP e tij siguroi 240.

Kjo është një goditje për Modin, i cili ishte zotuar se do të fitonte një supershumicë prej 400 vendesh në zgjedhjet e këtij viti dhe arriti të fitonte dy garat e fundit me një shumicë të thjeshtë për BJP-në. (Irma)