Roboti automatik me hidrogjen nis funksionin në Mongolinë e Brendshme të Kinës
2024-06-05 17:13:18

foto nga Xinhua

foto nga Xinhua

Një robot automatik për mbushjen me hidrogjen, rezistent ndaj temperaturave të ulëta, ka hyrë në funksionim në stacionin e karburantit me hidrogjen në hekurudhën Batuta në Rajonin Autonom të Mongolisë së Brendshme të Kinës veriore.

Ai mund të realizojë mbushje me hidrogjen edhe në temperatura minus 25 gradë Celsius, shkruan “Xinhua”. Në kohën më të shpejtë, një lokomotivë me hidrogjen mund të mbushet në 30 minuta dhe të funksionojë vazhdimisht për 8 orë.

Zhang Kai, një teknik në stacion, tha se roboti jo vetëm që mund të përmirësojë efikasitetin e mbushjes me hidrogjen, por gjithashtu të reduktojë në mënyrë efektive problemet e personelit, duke reduktuar kështu rreziqet e sigurisë dhe kostot e funksionimit. (Elona)

foto nga Xinhua