Kina synon ndërtimin e magazinave jashtë vendit
2024-05-31 16:06:20

CFP

CFP

Kina do të promovojë ndërtimin e magazinave jashtë shtetit dhe do të zgjerojë eksportet e tregtisë elektronike ndërkufitare, deklaroi He Yadong, zëdhënës i Ministrisë së Tregtisë.

Tregtia elektronike ndërkufitare shërben si një forcë jetike për nxitjen e zhvillimit të tregtisë së jashtme të Kinës. Gjatë pesë viteve të fundit, tregtia ndërkufitare e tregtisë elektronike të Kinës është rritur më shumë se dhjetëfish, tha ai në një konferencë të rregullt për shtyp, citon “Xinhua”.

Ministria do të nxisë nxjerrjen e udhëzimeve për zgjerimin e eksporteve të tregtisë elektronike ndërkufitare dhe avancimin e ndërtimit të magazinave jashtë shtetit, tha ai.

Gjatë tremujorit të parë të vitit, tregtia ndërkufitare e tregtisë elektronike të Kinës arriti në 577.6 miliardë juanë (rreth 81.23 miliardë dollarë amerikanë), duke u rritur 9.6 për qind në baza vjetore, nga të cilat eksportet arritën në 448 miliardë juanë me një normë rritjeje prej 14 për qind.

Kina ka mbi 120.000 entitete të tregtisë elektronike ndërkufitare dhe më shumë se 1000 parqe industriale të tregtisë elektronike ndërkufitare.

Numri i magazinave jashtë shtetit ka kaluar deri tani 2500, duke mbuluar një sipërfaqe totale prej mbi 30 milionë metra katrorë. (Elona)