Kapaciteti i kontejnerëve në portet e Kinës u rrit me 9 për qind në janar-prill
2024-05-30 16:58:53

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Shfrytëzimi i kontejnerëve të Kinës në portet e saj u rrit me 9 për qind në baza vjetore në katër muajt e parë të vitit, në mes të zgjerimit të tregtisë së jashtme, treguan të dhënat zyrtare.

Një total prej 104.03 milionë njësi TEU të kontejnerëve u trajtuan në portet e Kinës gjatë kësaj periudhe, citon “Xinhua” të dhënat e Ministrisë së Transportit.

Shfrytëzimi i mallrave të vendit në porte arriti në 5.55 miliardë tonë nga janari në prill, duke shënuar një rritje vjetore prej 5.2 për qind.

Xhiroja e mallrave të tregtisë së jashtme u rrit me 9.1 për qind nga e njëjta periudhë e vitit të kaluar, sipas të dhënave.

Në terma në juanë, importet dhe eksportet totale të mallrave në Kinë u rritën me 5.7 për qind në baza vjetore në katër muajt e parë të vitit, krahasuar me 5 për qind të regjistruar në tremujorin e parë, treguan të dhënat e mëparshme. (Irma)