Tianjin lehtëson politikat e strehimit
2024-05-30 15:17:09

CFP

CFP

Komuna Tianjin e Kinës veriore ka lehtësuar politikat e strehimit, në përpjekje për të nxitur sektorin e pronave. Politikat e reja hynë në fuqi të mërkurën.

Sipas një qarkoreje të publikuar nga autoritetet lokale të mërkurën, raporti minimal i parapagimit për hipotekat individuale të banesave tregtare është ulur në 15 për qind për blerjet e shtëpisë së parë dhe 25 për qind për blerjet e shtëpisë së dytë, shkruan “Xinhua”.

Tianjin hoqi gjithashtu kufijtë më të ulët për normat e hipotekave individuale të banesave komerciale për blerjet e shtëpive për herë të parë dhe për herë të dytë. Kjo u lejon bankave të përcaktojnë në mënyrë të arsyeshme normat e kredisë për çdo hipotekë, bazuar në faktorë të tillë si situatat operative të bankave dhe rreziqet e klientëve.

Tianjin ndoqi shembullin e qyteteve të tjera kineze, duke përfshirë Pekinin, Shangain, Hangzhou, Chengdu, Guangzhou dhe Shenzhen, të cilët rregulluan së fundmi politikat e pasurive të paluajtshme.

Më 17 maj, Kina njoftoi një sërë masash për të nxitur tregun e pronave, duke ulur raportet minimale të parapagimit, duke krijuar një strukturë rihuadhënieje për strehim të përballueshëm dhe duke u zotuar për të ofruar shtëpi të papërfunduara. (Irma)