Ekipi i FMN-së rrit parashikimet e rritjes ekonomike të Kinës për vitin 2024 dhe 2025
2024-05-29 20:41:35

foto: VCG

foto: VCG

Ekonomia e Kinës parashikohet të rritet me 5% në 2024 dhe 4.5% në 2025, tha në një deklaratë Gita Gopinath, zëvendësdrejtoresha e parë menaxhuese e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), pas përfundimit të rishikimit vjetor të Nenit IV të ekonomisë kineze.

foto: VCG

foto: VCG

foto: VCG

foto: VCG

Të dy projeksionet janë 0.4 pikë përqindje më të larta se parashikimet e FMN-së në prill. Ato janë "të nxitura nga të dhënat e forta të PBB-së të tremujorit të parë dhe masat e fundit të politikave", thuhet në deklaratë. Një ekip i FMN-së vizitoi Kinën nga 16 deri më 28 maj për Konsultimin e Nenit IV të vitit 2024.