Transportuesi i madh LNG i zhvilluar në vend, niset për në qytetin port të Kinës verilindore
2024-05-28 15:20:09

foto: Xinhua

foto: Xinhua

Një transportues i gazit natyror të lëngshëm (LNG) i zhvilluar në vend, me një kapacitet ngarkese prej 175,000 metrash kub, u nis të hënën për në Dalian, qytetin port të Kinës verilindore.

Sipas ndërtuesit të anijeve, Dalian Shipbuilding Industry Co., Ltd. (DSIC), ky është transportuesi i parë LNG i ndërtuar nga kompania, me përmasa 295 metra në gjatësi, 46.4 metra në gjerësi dhe 26.2 metra në thellësi. Ai ka një draft projektimi prej 11.5 metrash dhe një shpejtësi shërbimi 19.5 nyje.

foto: Xinhua

foto: Xinhua

Për më tepër, transportuesi është në gjendje të ankorohet në shumicën e terminaleve të mëdha LNG në mbarë botën, duke patur një përshtatshmëri të shkëlqyer dhe pajtueshmëri me anijet në breg, tha kompania.

Me një normë ditore zierjeje deri në 0,085%, transportuesi LNG krenohet me një siguri dhe stabilitet të lartë, si dhe humbje minimale të LNG gjatë transportit.

Kjo anije LNG është planifikuar të dorëzohet e përfunduar në gusht 2025, pas fazës së vënies në punë për ankorimin nënujor dhe fazës së ndërtimit për sistemin e kontrollit të ngarkesave.