Guangxi merr hapin kryesor në industrinë satelitore me lëshimin e Nanning-2
2024-05-28 15:54:43

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Më 20 maj, duke përdorur raketën mbajtëse Long March-2D në Qendrën e Nisjes Satelitore Taiyuan, Kina lëshoi plejadën satelitore Pekin-3C, me katër satelitët që hynë në orbitat e tyre të përcaktuara, duke shënuar një sukses të plotë për misionin e nisjes, shkruan “Guangxi China”.

Ky përfaqëson fluturimin e 523-të të serisë Long March. Midis ngarkesave ishte sateliti Nanning-2, duke u bërë “Ylli Nanning” i dytë që zbukuroi hapësirën e madhe të hapësirës.

Ky moment historik nënkupton një hap të rëndësishëm për Nanning në ndërtimin e një zinxhiri të plotë të industrisë së sensorëve në distancë satelitore dhe ekosistemit të industrisë së informacionit gjeografik, duke përshpejtuar krijimin e një qendre për informacionin gjeografik Kinë-ASEAN dhe shërbimet e sensorit në distancë.

Në të ardhmen, ky zhvillim do të mundësojë më mirë që Nanning, Guangxi dhe ASEAN të ofrojnë shërbime të informacionit hapësinor, të mbështesin rajonin dhe lokalitetet në nxitjen e forcave të reja prodhuese dhe të nxisin zhvillimin me cilësi të lartë të industrisë komerciale të hapësirës ajrore. (Fatosi)