Provinca kineze Henan përgatitet për korrje masive të grurit
2024-05-28 15:52:04

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Provinca kineze Henan po përgatitet për një korrje masive gruri.

Me rreth 85 milionë mu (afërsisht 5.67 milionë hektarë të mbjellë me grure) procesi pritet të nisë shumë shpejt, bëri të ditur Departamenti lokal i Bujqësisë, citon “Xinhua”.

Këtë vit, Henani ka planifikuar një vendosje të gjerë të makinerive bujqësore për të siguruar një korrje të qetë dhe efikase.

Në total do të shfrytëzohen 4 milionë njësi të llojeve të ndryshme të makinerive bujqësore. (Fatosi)