Ekonomia dixhitale zgjerohet në shkallë, duke demonstruar një potencial të madh
2024-05-27 11:31:19

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Ekonomia dixhitale e Kinës është zgjeruar me shpejtësi vitet e fundit, duke shfaqur potencial të rëndësishëm rritjeje dhe duke kontribuar në zhvillimin me cilësi të lartë të vendit, shkruan Xinhua Prodhimi i vlerës së shtuar të industrive kryesore në ekonominë dixhitale arriti në 10 për qind të produktit të përgjithshëm bruto të Kinës në vitin 2023, sipas raportit të fundit mbi zhvillimin e Kinës Dixhitale të publikuar nga Administrata Kombëtare e të Dhënave.

Shifra tregoi se vendi arriti objektivin e vendosur në plan për të lehtësuar zhvillimin e ekonomisë dixhitale në periudhën e 14-të të planit pesë-vjeçar (2021-2025) dy vjet përpara afatit.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Plani, i paraqitur nga Këshilli i Shtetit në vitin 2022, synonte të rriste përqindjen e prodhimit me vlerë të shtuar të industrive kryesore të ekonomisë dixhitale në PBB-në e saj në 10 përqind në 2025, nga 7.8 përqind në 2020.

Të dhënat treguan se infrastruktura dixhitale e vendit është përmirësuar në masë të madhe, me shkallën e fuqisë kompjuterike që arriti në 230 EFLOPS në 2023, duke u renditur e dyta në botë.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Të dhënat treguan se 570 milionë kinezë u angazhuan në lexim dixhital vitin e kaluar dhe përdoruesit e kartave elektronike të sigurimeve shoqërore përbënin më shumë se 70 për qind të popullsisë totale deri në fund të marsit të këtij viti.