Kryeministri kinez i kërkon Seulit që t'i bashkohet Pekinit për të kuptuar drejtimin e përgjithshëm të miqësisë midis dy palëve
2024-05-27 10:47:52

Xinhua

Xinhua

Kryeministri kinez Li Qiang i bëri thirrje të dielën Koresë së Jugut të punojë me palën kineze për të kuptuar drejtimin e përgjithshëm të miqësisë dhe besimit të ndërsjellë midis dy vendeve dhe të respektojë interesat thelbësore dhe shqetësimet kryesore të njëri-tjetrit, njofton Xinhua.

Shpresohet gjithashtu që të dy palët të mund të jenë fqinjë miqësorë të njëra-tjetrës me besim të ndërsjellë dhe partner të arritjeve reciproke dhe të promovojnë një zhvillim të shëndoshë, të qëndrueshëm dhe thelbësor të marrëdhënieve Kinë-Kore e Jugut, tha ai gjatë takimit me presidentin e Koresë së Jugut, Yoon Suk- yol. (Fatosi)