Hekurudha më e gjatë ndërqytetare në Zonën e Gjirit të Madh është vënë në funksion
2024-05-27 11:35:05

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Dy seksione hekurudhore në Zonën e Gjirit të Madh Guangdong-Hong Kong-Makao u vunë në funksion të dielën, duke shënuar hapjen e rrugës më të gjatë hekurudhore ndërqytetare në zonë, njofton Xinhua.

Linja, që lidh qytetet duke përfshirë Huizhou, Dongguan, Guangzhou, Foshan dhe Zhaoqing nga lindja në perëndim, është 258 kilometra e gjatë me gjithsej 39 ndalesa për trenat e zakonshëm, por trenat e shpejtë ndalojnë vetëm në 14 prej tyre. Shpejtësia maksimale e një treni është 200 kilometra në orë, ndërsa intervali mesatar ndërmjet trenave është 26 minuta.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Pasagjerët mund të blejnë bileta duke përdorur aplikacionin zyrtar të rezervimit të biletave hekurudhore 12306 ose të përdorin kartat e tyre të transportit publik.

Zhang Qiao, një inxhinier i lartë në Guangdong Intercity Railway Operation Co., Ltd., vuri në dukje se hekurudha do t'u sjellë komoditet banorëve vendas, të cilët do të jenë në gjendje ta marrin atë si të marrësh metro.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kina, vitet e fundit, ka rritur lidhjen e Zonës së Gjirit të Madh Guangdong-Hong Kong-Makao. Sipas Metro Guangzhou, pritet që deri në vitin 2035, shkalla operacionale e tranzitit hekurudhor në Zonën e Gjirit të Madh do të arrijë 7,500 kilometra, duke mbuluar të gjitha qytetet mbi nivelin e qarkut dhe 80 për qind të qyteteve me një popullsi të planifikuar mbi 50,000.