Kina forcon përpjekjet për klasifikimin e mbeturinave në komunitetet urbane
2024-05-25 11:20:25

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Komunitetet e banimit në zonat urbane në Kinë kanë forcuar përpjekjet për klasifikimin e mbeturinave. Ndër komunitetet e banuara urbane të vendit, në dhe mbi nivel prefekture, 92.6 për qind kanë zbatuar klasifikimin e mbeturinave, sipas Ministrisë së Strehimit dhe Zhvillimit Urbano-Rural, shkruan “Xinhua”.

Rreth 46 qytete kryesore kanë marrë drejtimin në krijimin e sistemeve relativisht të plota për klasifikimin, grumbullimin, transportin dhe trajtimin e mbeturinave, bëri të ditur ministria në një konferencë kombëtare pune mbi klasifikimin e mbeturinave.

Aktualisht, 21 rajone të nivelit provincial dhe 173 qytete në Kinë kanë futur rregulla dhe rregullore lokale për klasifikimin e mbeturinave, tha Ni Hong, ministër i Strehimit dhe Zhvillimit Urban-Rural.

Sipas tij, në fazën tjetër, duhen bërë më shumë përpjekje për të eksploruar modele të thjeshta dhe të lehta klasifikimi për rajone të ndryshme dhe për të zgjeruar vazhdimisht mbulimin e mekanizmit të klasifikimit të plehrave.

Në konferencë u theksua gjithashtu përmirësimi i trajtimit të mbetjeve të ndërtimit, duke kërkuar përpjekje për të frenuar me vendosmëri hedhjen e paligjshme dhe ngritjen e pikave të depozitimit të mbetjeve të objekteve shtëpiake. (Irma)