Vlera e fondit të ofertës publike të Kinës arriti në 30.78 trilionë juanë
2024-05-24 16:53:28

CFP

CFP

Asetet nën menaxhimin e fondeve të ofertës publike të Kinës arritën në 30.78 trilion juanë (rreth 4.33 trilionë dollarë amerikanë) deri në fund të prillit, treguan të enjten të dhënat nga Shoqata e Menaxhimit të Aseteve të Kinës, citon “Xinhua”.

Në krahasim me fundin e marsit, shifra pati një rritje nga 29.2 trilionë juanë, treguan të dhënat.

Deri në fund të prillit, gjithsej 11.868 fonde me oferta publike po operoheshin nga 148 kompani të menaxhimit të fondeve, sipas shoqatës.

Shkalla e fondeve të mbyllura arriti në 3.82 trilionë juanë, ndërsa ajo e fondeve të hapura ishte rreth 26.95 trilionë juanë, treguan të dhënat.

Sipas shoqatës, nga 148 kompanitë e administrimit të fondeve, 51 janë firma të financuara nga jashtë dhe 97 janë firma vendase. (Irma)

CFP

CFP