Konstelacioni satelitor Pekin-3C kap imazhin e tij të parë
2024-05-23 14:26:37

Foto nga CASC

Konstelacioni satelitor Pekin-3C kapi imazhin e tij të parë të martën, sipas një raporti nga “China Space News”, cituar nga “Xinhua”.

Imazhi u mor nga një stacion tokësor satelitor në Pekin. Ai tregon një koleksion ndërtesash të vendosura pranë një lumi dhe ka tekstura të qarta, shtresa të dallueshme, detaje të pasura, ngjyra të gjalla dhe një cilësi imazhi në përgjithësi të qetë.

Kina lëshoi një raketë transportuese “Long March-2D” mëngjesin e të hënës, duke dërguar Pekin-3C në një orbitë të paracaktuar.

Konstelacioni satelitor do të përdoret kryesisht për të siguruar të dhëna satelitore me sensorë në distancë që kanë rezolucion të lartë hapësinor dhe kohor.

Pasi të vihet në punë, katër satelitët e tij do të operojnë brenda një rrjeti me faza, duke ofruar mbështetje për fusha të tilla si menaxhimi i burimeve të tokës, studimi i burimeve bujqësore, monitorimi i mjedisit ekologjik dhe aplikimi urban. (Elona)