Kinë, rregullorja e re për të lehtësuar ankorimin e kroçerave do të hyjë në fuqi në qershor
2024-05-23 17:31:45

CFP

dy anijet kroçerë ndërkombëtare në portin Shangai/CFP

Kina po inkurajon anijet ndërkombëtare të lundrimit të ankorohen në portet e saj për furnizime me një politikë të re që do të hyjë në fuqi më 1 qershor, pasi tregu i turizmit të kroçerave të vendit pritet të rimëkëmbet plotësisht.

Rregulli i ri synon të mbrojë të drejtat dhe interesat legjitime të operatorëve ndërkombëtarë të lundrimit, furnizuesve dhe ofruesve të shërbimeve përkatëse, si dhe të krijojë një mjedis biznesi të qëndrueshëm, të drejtë, transparent dhe të parashikueshëm, u bë e ditur në një konferencë, shkruan “CGTN”.

Autoritetet doganore të Kinës po vendosin dhe përmirësojnë masat për klasifikimin e furnizimeve të anijeve, duke hapur një kanal që lehtëson furnizimet direkte për lundrimet, tha një zyrtar i Administratës së Përgjithshme të Doganave në konferencë.

Për kompanitë që furnizojnë lundrimet ndërkombëtare me artikuj të tillë si ushqime, furnizime shitje, furnizime hoteli dhe rekuizita argëtuese, ato mund të kalojnë përmes zhdoganimit me një dritare duke përdorur kanalin e ri, tha zyrtari. Tregu i turizmit të lundrimit në Kinë po rimëkëmbet vazhdimisht, me vëllimin e përgjithshëm të pasagjerëve, duke përfshirë edhe pasagjerët vendas dhe të huaj, që tejkalon 190.000 në tremujorin e parë të këtij viti, një rritje e madhe nga 107.000 për të gjithë vitin e kaluar.

Kina njoftoi rifillimin e plotë të operacioneve ndërkombëtare të anijeve kroçerë drejt dhe nga portet e saj në shtator. (Elona)