Kina forcon sundimin e ligjit mbi çështjet në punët e jashtme
2024-05-21 14:27:42

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Ndërtimi i shtetit të së drejtës në Kinë për çështjet e palëve të huaja është promovuar që nga viti i kaluar, me më shumë avokatë të aftë për të trajtuar çështjet që përfshijnë çështjet e jashtme, thuhet në një raport, njofton “China Daily”.

Raporti Vjetor i Sundimit të Ligjit në Kinë, i cili u publikua nga Instituti i Drejtësisë i Akademisë Kineze të Shkencave Sociale, tregoi se Kina pati mbi 12.000 avokatë të lidhur me jashtë në vitin 2023, rreth 4800 më shumë se në 2018-n.

Firmat ligjore kineze hapën gjithashtu 180 degë në 35 vende dhe rajone të botës, 47.5 për qind më shumë krahasuar me vitin 2018, bëhet e ditur  në raport.

Rritjet nënkuptojnë se përpjekjet e Kinës në krijimin e instituteve ligjore, edukimin e talenteve ligjore dhe optimizimin e shërbimeve ligjore që përfshijnë punët e jashtme janë avancuar më tej, thuhet në raport.

Ndërsa më shumë punëtorë ligjorë kinezë po bëhen globalë, 158 firma ligjore nga 20 vende krijuan gjithashtu 208 organe përfaqësuese në Kinë vitin e kaluar, shtoi ai.

Përveç kësaj, në vitin 2023, Kina formuloi ligje për imunitetin e shtetit të huaj dhe marrëdhëniet me jashtë, me rishikime të Ligjit të Kundërspiunazhit dhe kapitullit të lidhur me jashtë në Ligjin e Procedurës Civile, duke përshpejtuar hapin e saj legjislativ që përfshin punët e jashtme për të garantuar hapjen e nivelit të lartë.