Kina do të dërgojë oficerë paqeruajtës në Sudanin e Jugut
2024-05-21 13:08:25

Foto nga VCG

Foto nga VCG

12 oficerë policie paqeruajtës kinezë do të fluturojnë në Sudanin e Jugut për të kryer misione paqeruajtës në orët e para të 22 majit, njoftoi Ministria e Sigurisë Publike të hënën, citon “China Daily”.

Një ceremoni nisjeje për njësinë e 10-të të policisë paqeruajtëse kineze në Misionin e Kombeve të Bashkuara në Sudanin e Jugut u mbajt në bazën e trajnimit të ministrisë të forcës së policisë paqeruajtëse.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Një oficer nga Zyra e Bashkëpunimit Ndërkombëtar të ministrisë deklaroi se si anëtare e përhershme e Këshillit të Sigurimit të OKB-së dhe kontribuesi i dytë më i madh në operacionet paqeruajtëse, Kina mbështet fuqishëm dhe merr pjesë aktive në veprimet paqeruajtëse të OKB-së.

Kjo dërgesë shënon herën e parë që nga tranzicioni i qetë i parandalimit dhe kontrollit të epidemisë që Kina ka dërguar një njësi policore paqeruajtëse në zonën e misionit të Sudanit të Jugut.

Ai demonstron mishërimin konkret të organeve të sigurisë publike të Kinës në promovimin e iniciativave globale të sigurisë dhe përmbushjen e përgjegjësive të tyre, tha oficeri.