Norma kryesore e kredisë e Kinës mbetet e pandryshuar në maj
2024-05-21 11:46:54

Foto nga VCG

Norma standarde e kreditimit të Kinës mbetet e pandryshuar në maj, njoftoi Banka Qendrore të hënën.

Norma kryesore e kredisë njëvjeçare e Kinës (LPR), një normë standarde e huadhënies së bazuar në treg, vjen në 3.45% dhe norma kryesore e kredisë mbi pesë vjeçare në 3.95%, të dyja të pandryshuara nga muaji i kaluar, tha Qendra Kombëtare e Financimit Ndërbankar.