Situata e punësimit në Kinë mbeti e qëndrueshme në prill
2024-05-19 13:58:54

foto nga CFP

foto nga CFP

Situata e punësimit në Kinë mbeti përgjithësisht e qëndrueshme muajin e kaluar me një normë në rënie të papunësisë, treguan të dhënat zyrtare nga Zyra Kombëtare e Statistikave (NBS), cituar nga “Xinhua”.

Shkalla e anketuar e papunësisë në zonat urbane qëndroi në 5 për qind në prill, 0.2 pikë përqindje më poshtë se marsi. Norma ishte gjithashtu më e ulët se leximi prej 5.2 për qind një vit më parë.

Sipas të dhënave, shkalla e papunësisë e anketuar në 31 qytete të mëdha kineze ishte 5 për qind muajin e kaluar dhe shkalla për punëtorët emigrantë në zonat rurale ishte 4.5 për qind.

Në periudhën janar-prill, shkalla mesatare e papunësisë në zonat urbane e anketuar ishte 5.2 për qind, nga 5.4 për qind në të njëjtën periudhë të vitit 2023. Punësimi ka qenë prioritet në punën e qeverisë. Këtë vit, Kina synon të krijojë mbi 12 milionë vende pune në zonat urbane dhe të mbajë shkallën e papunësisë urbane të anketuar në rreth 5.5 për qind.

Qeveria ka ndërmarrë masa të shumta për të siguruar një treg të fuqishëm pune këtë vit dhe për të ofruar më shumë ndihmë për grupet kryesore, të cilat përfshijnë të diplomuarit e kolegjeve dhe punëtorët emigrantë. (Irma)